Alleen een stukje van de stam en de takken met de appels lieten de dieven liggen. Nele Leys begrijpt niet wie er achter de diefstal van haar appelboom zit.
Volledig scherm
PREMIUM
Alleen een stukje van de stam en de takken met de appels lieten de dieven liggen. Nele Leys begrijpt niet wie er achter de diefstal van haar appelboom zit. © Marc Baert

En dan plots is je ... appelboom verdwenen: “Al tweede keer slachtoffer van boomdieven”

MachelenJuwelen, elektronica en cash geld worden het vaakst gestolen bij een inbraak, maar in Machelen hadden dieven het donderdag op iets totaal anders gemunt. In de tuin van Nele Leys werd immers een volledige appelboom in stukken gezaagd en gestolen. Opvallend: het is al de tweede keer in een jaar tijd dat Nele het slachtoffer wordt van ‘boomdieven’. “We hebben echt geen idee wie achter deze diefstallen zit”, vertelt ze.

  1. Proces rond metissenkinderen gestart: “Veel excuses maar geen schadevergoedingen”
    Brussel

    Proces rond metissen­kin­de­ren gestart: “Veel excuses maar geen schadever­goe­din­gen”

    “België heeft de moed niet gehad om de misdaad te erkennen. Het land wilde niet opdraaien voor de schade.” Dat zei Michèle Hirsch, een van de advocaten van de vijf metissenkinderen die de Belgische staat aanklagen voor misdaden tegen de menselijkheid. De vrouwen werden geboren in het koloniale Congo en waren allen kinderen van Congolese moeders en Belgische vaders. Ze werden bij hun ouders weggehaald vanwege hun gemengde afkomst en in een weeshuis geplaatst.