Kort na de verkiezingen was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar de voorbije maanden werd het water tussen Karina Rombauts en burgemeester Marc Grootjans bijzonder diep.
Volledig scherm
PREMIUM
Kort na de verkiezingen was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar de voorbije maanden werd het water tussen Karina Rombauts en burgemeester Marc Grootjans bijzonder diep. © Lukas

Dreigt onbestuurbaarheid in Machelen? Strijd om sjerp krijgt nog stevig staartje

MachelenDe strijd om de sjerp in Machelen is dan toch nog niet voorbij. Enkele weken nadat Karina Rombauts (CD&V) besloot om te verzaken aan het burgemeesterschap door de ziekte van haar man, steunt ze de nieuwe voordrachtsakte van partijgenoot Marc Grootjans niet. Ze krijgt ook de steun van twee andere CD&V’ers, waardoor de meerderheid op barsten staat. Bovendien kan Rombauts mogelijk toch nog de eed afleggen.

 1. Onvrede over mogelijke inzet Franstalige agenten op Zaventem: “Dit geeft de indruk dat verfransing zich onverstoord kan doorzetten”
  Zaventem

  Onvrede over mogelijke inzet Franstali­ge agenten op Zaventem: “Dit geeft de indruk dat verfran­sing zich onver­stoord kan doorzetten”

  Om het jarenlange tekort aan (Nederlandstalige) agenten op te vangen, zijn er plannen om binnenkort Franstalige collega’s in te zetten op de luchthaven van Zaventem. Maar dat zet kwaad bloed bij N-VA. “Dit smijt ons twintig jaar terug in onze Vlaams-Brabantse ontvoogding”, klinkt het fors. Ook bij de politievakbond stelt men zich vragen, al vreest men daar vooral operationele problemen.
 1. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug

 2. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord