De organisatie van 'Diegem voor het Goede Doel' is klaar voor de zesde editie van komende zondag.
Volledig scherm
De organisatie van 'Diegem voor het Goede Doel' is klaar voor de zesde editie van komende zondag. © rv

Diegem voor het Goede Doel zamelt komend weekend geld in voor Berrefonds

DiegemIn het centrum van Diegem vindt op zondag 26 september de zesde editie van ‘Diegem voor het Goede Doel’ plaats. Met tal van activiteiten wordt opnieuw geld voor een goed doel ingezameld. Dit jaar kiest de organisatie voor het ‘Berrefonds’, dat mensen ondersteunt bij het verlies van een kind.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Rode neerslag in Machelse tuinen dan toch geen kerosine, al blijven omwonenden sceptisch: “Werd het juiste goedje wel onderzocht?”
  Machelen

  Rode neerslag in Machelse tuinen dan toch geen kerosine, al blijven omwonenden sceptisch: “Werd het juiste goedje wel onderzocht?”

  De rode neerslag die de voorbije maanden regelmatig gespot werd in verschillende Machelse tuinen die onder de aanvliegroutes van Brussels Airport liggen, blijkt dan toch geen kerosine. Dat meldt Machels schepen Magda Geeroms op basis van een onderzoek van het Provinciaal Instituut voor Hygiëne. Het zou om algen gaan. Maar de omwonenden hebben hun twijfels.