Vandalisme in de buurt van het kerkplein.
Volledig scherm
Vandalisme in de buurt van het kerkplein. © Marc Baert

Diegem pakt vanaf morgen aanhoudende overlast aan met actieplan: “Aarzel niet om ons te contacteren, liever een oproep te veel dan één te weinig”

DiegemMen heeft er genoeg van in Diegem. Een aantal hangjongeren maakt het sinds enkele weken wel zeer bont in het centrum van de rustige gemeente. Als gevolg van talloze klachten bij de politie en op sociale media heeft het gemeentebestuur van Machelen samen met de politie een gestructureerde aanpak uitgewerkt. Vanaf maandag zal deze in werking treden. “Twijfel niet indien u getuige bent van eender welke vorm van overlast: bel ons”, benadrukt politiewoordvoerster Catherine Bodet.

 1. Vilvoordse vrachtwagenparkings walhalla voor sluikstorters en drugstrafiek: “Niets helpt, dan moeten parkings maar verdwijnen”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Vilvoordse vrachtwa­gen­par­kings walhalla voor sluikstor­ters en drugstra­fiek: “Niets helpt, dan moeten parkings maar verdwijnen”

  De parkings voor vrachtwagens zijn een doorn in het oog van Vilvoords burgemeester Hans Bonte. Van klein zwerfvuil tot grote sluikstorten, zowel op de parking aan de Woluwelaan als op de parkings in Peutie langs de E19 is het dweilen met de kraan open. Op die laatste plek komt ook de problematiek rond drugstrafiek, mensensmokkel en prostitutie er nog bij. De problemen zijn niet nieuw, maar de reeds genomen acties maakten nog geen wezenlijk verschil. Bonte is het zat, en wil de parkings het liefst zien sluiten.
 2. ‘Hardleerse' Lidl mag weer open na overleg met burgemeester: “Misverstanden opgehelderd”
  Vilvoorde

  ‘Hardleerse' Lidl mag weer open na overleg met burgemees­ter: “Misver­stan­den opgehel­derd”

  Burgemeester Hans Bonte (Sp.a) heeft donderdagmiddag supermarkt Lidl op het Heldenplein laten sluiten. “De politie hield er een controle op het naleven van de coronamaatregelen. Die werden op verschillende vlakken geschonden, en dat is niet de eerste keer”, mopperde Bonte. Maar na een gesprek met Lidl zijn de misverstanden opgehelderd: “Van zware overtredingen was geen sprake.”
 1. Vilvoorde gaat samenwerking aan met Street Art Cities, dé internationale applicatie waar kunst en verhaal centraal staan: “Hebben meer dan 50 street art-werken, en volgende locatie is al in zicht”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Vilvoorde gaat samenwer­king aan met Street Art Cities, dé internatio­na­le applicatie waar kunst en verhaal centraal staan: “Hebben meer dan 50 street art-wer­ken, en volgende locatie is al in zicht”

  Vilvoorde sluit zich aan bij Street Art Cities, een internationaal platform waarop enkel de knapste street art-werken verzameld staan. De kern van deze groep situeert zich in Nederland en België, maar rijkt wel 90 landen en 750 steden ver en is goed voor 30.000 werken. “Absoluut terecht dat Vilvoorde een plek op het platform krijgt, Vilvoorde is een van de steden waar men street art omhoog hevelde tot kunst”, klinkt het.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"