Op de plaats van De Strijkwinkel komt een restaurant van McDonald's
Volledig scherm
Op de plaats van De Strijkwinkel komt een restaurant van McDonald's © Baert Marc

De Strijkwinkel verhuist donderdag naar OCMW-woonzorgcentrum Parkhof

Vandaag heeft De Strijkwinkel van Machelen nog onderdak in een pand op de parking van grootwarenhuis Makro aan de Kerklaan, maar nu donderdag verhuizen de negen werknemers naar het Sociaal Huis van de gemeente. Dat bevindt zich vlak naast OCMW-woonzorgcentrum Parkhof.

 1. Nick (34) geeft luchthavenjob op om voltijds in zijn ‘achtertuin’ voor Paradise City te werken: “Het festival is mijn baby”
  PREMIUM
  Perk

  Nick (34) geeft luchthaven­job op om voltijds in zijn ‘achtertuin’ voor Paradise City te werken: “Het festival is mijn baby”

  Zowat 30.000 feestvierders zakken dit weekend af naar het kasteeldomein de Ribaucourt in Perk voor de zevende editie van Paradise City. Naast organisatoren Dimitri Verschueren en Gilles De Decker is ook geboren en getogen Perkenaar Nick Verheyden (34) één van de drijvende krachten achter het festival. Hij is onder meer bevoegd voor de vrijwilligerswerking. “Het is mooi om te zien hoeveel lokale verenigingen hier willen werken.”
 2. Gemeente verzegelt garage Aksoy Transport na verschillende overtredingen, uitbater ontgoocheld: “Moet men meteen zo drastisch ingrijpen?”
  PREMIUM
  Diegem

  Gemeente verzegelt garage Aksoy Transport na verschil­len­de overtredin­gen, uitbater ontgoo­cheld: “Moet men meteen zo drastisch ingrijpen?”

  De gemeente Machelen heeft autogarage Aksoy Transport in de Zaventemsesteenweg in Diegem verzegeld. Volgens burgemeester Jean-Pierre De Groef lapte de nieuwe eigenaar zowat alle regels aan zijn laars. Hij krijgt tot 1 augustus de tijd om met alles in orde te zijn. Uitbater Kadir Aksoy zegt dat hij niet op de hoogte was van alle regels en doet er naar eigen zeggen alles aan om snel weer te kunnen openen.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.