De 86-jarige Louis Jacobs trekt zeven dagen op zeven met zijn grijper en vuilniszakken naar het gemeentelijk park van Diegem en de omliggende straten.
Volledig scherm
PREMIUM
De 86-jarige Louis Jacobs trekt zeven dagen op zeven met zijn grijper en vuilniszakken naar het gemeentelijk park van Diegem en de omliggende straten. © Robby Dierickx

Bijna tien jaar lang ruimde Louis (88) dagelijks het park op, maar een val maakt daar nu een abrupt einde aan: “Ophouden stond niet in zijn woordenboek”

DiegemDagelijks liep Louis Jacobs (88) met een grijper en een vuilniszak rond in het park van Diegem om de omgeving zwerfvuilvrij te maken, maar sinds vorige week blijft het afval in het park liggen. De tachtiger ligt na een val in het ziekenhuis en moet noodgedwongen stoppen met zijn dagelijkse opruimbeurten. Op sociale media regent het ondertussen steunbetuigingen voor ‘de Wi’.

1 reactie

 • Rudi Vandereycken

  2 maanden geleden
  Nog één Van de laatste echte Diegemnaren die fier zijn op hun gemeente en er alles voor doen opdat ze er netjes zou bij liggen.
 1. Ukelele spelen, fotograferen of je eigen comedyshow maken: zeven leuke workshops voor de winter in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Ukelele spelen, fotografe­ren of je eigen comedyshow maken: zeven leuke workshops voor de winter in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Nieuwjaar ligt alweer een poosje achter ons en het normale leven is weer op gang gekomen. Hoog tijd dus om werk te maken van je goede voornemens. Misschien had jij wel het plan opgevat om in 2022 iets nieuw te leren, maar weet je nog niet wat. Wij zochten uit welke workshops er deze winter op het programma staan in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Wat dacht je bijvoorbeeld van bier brouwen in Asse, sweaters maken in Merchtem of werken met bladgoud in Grimbergen?
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 3. Spectaculaire opmars van omikronvariant, dus deelt Zennestad gratis zelftests uit aan kwetsbare gezinnen: “Hopelijk doen buurgemeenten hetzelfde”
  Vilvoorde

  Spectacu­lai­re opmars van omikronva­ri­ant, dus deelt Zennestad gratis zelftests uit aan kwetsbare gezinnen: “Hopelijk doen buurgemeen­ten hetzelfde”

  Met 1.500 nieuwe positieve gevallen de voorbije twee weken is de omikronvariant in Vilvoorde – net als in de rest van onze regio – aan een felle opmars bezig en dat baart het stadsbestuur zorgen. Daarom werd beslist om gratis zelftests uit te delen aan kwetsbare gezinnen. “Want voor velen is de wekelijkse euro per kind vaak een drempel en daardoor wordt de aangeraden zelftest al snel ‘vergeten’”, klinkt het.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.