Het gemeentehuis van Machelen.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Machelen. © Lukas

Bijna 1 op 2 Machelaars is van niet-Europese origine: “Druk uit Brussel komt als bulldozer op ons af”

42,1 procent van de Machelse inwoners is van niet-Europese origine. Daarmee staat de gemeente helemaal bovenaan de lijst van Vlaamse steden en gemeenten. Opvallend: 29 jaar geleden was slechts 2,9 procent van de Machelaars van niet-Europese origine. “Dit is het gevolg van de druk uit Brussel die als een bulldozer op ons afkomt”, zegt schepen van Integratie Magda Geeroms (N-VA).

70 reacties

 • Mark Talman

  2 jaar geleden
  Vlamingen? Ik verbleef in veel niet-Europese steden. Velen, zoal de Indische, met hun bijzondere cultuur. Maar Antwerpen vind ik de minst aantrekkelijke niet-Europese stad. Al studeerde ik er enkele jaren. En de Vlaamse rand? Die is al lang niet meer Vlaams.
 • baptist Van der Straete

  2 jaar geleden
  de tienduizenden die verhofstad snel Belg maakte, met hoeveel zijn die ondertussen al en ik zou graag exacte cijfers krijgen over hoeveel er daar effectief van werken?????
 • Patrick Peeters

  2 jaar geleden
  Als jullie dat allemaal normaal vinden doe zo verder en jullie zullen nog wel beklagen , sorry dat ik zo negatief ben maar is de waarheid , ikzelf wil daar ook niet meer wonen zoals vele anderen , maar niet iedereen heeft de middelen om te vertrekken
 • Roy Coocks

  2 jaar geleden
  De cultuur van België (en van gans West Europa) is gedoemd om te verdwijnen, dank zij de lafaards die ons de laatste 50 jaar regeerden en die steeds tegen beter weten in hun kop in 't zand hebben gestoken om "zieltjes te winnen". Een democratisch verkozen partij die ons al decennia lang voor zulke toestanden waarschuwde, werd door diezelfde lafaards verketterd en op de meest ondemocratische wijze buiten spel gezet.
 • mieke vermeulen

  2 jaar geleden
  Vergeet ook niet dat die mensen veel kinderen op de wereld zetten , binnen x aantal jaren zullen die mensen overal in de meerderheid zijn ook in de politiek , zij zullen dan Belgie regeren en zeggen wat wij echte Belgen moeten doen .