Louis Jacobs was zichtbaar gelukkig met de bundel met positieve reacties over zijn werk in het park.
Volledig scherm
Louis Jacobs was zichtbaar gelukkig met de bundel met positieve reacties over zijn werk in het park. © Baert

86-jarige zwerfvuilopruimer Louis ontroerd wanneer hij bundel met 200 positieve reacties over zijn ‘werk’ krijgt

Het verhaal van Louis Jacobs, de 86-jarige Diegemnaar die al jaren elke dag het gemeentelijk park en de omliggende straten zwerfvuilvrij maakt en desondanks af en toe uitgelachen en beschimpt wordt, heeft op sociale media heel wat positieve reacties losgeweekt. Maar aangezien de man geen internet heeft, kon hij ze zelf niet lezen. En dus bundelde dorpsgenoot Danny Gooris alle commentaren.

 1. Begraven familielid kost nabestaanden in Vilvoorde en Machelen pak meer dan elders in Vlaams-Brabant
  Machelen/Vilvoorde

  Begraven familielid kost nabestaan­den in Vilvoorde en Machelen pak meer dan elders in Vlaams-Bra­bant

  De tarieven voor concessies op begraafplaatsen in onze regio zijn het hoogst in Machelen en Vilvoorde. Dat blijkt uit onderzoek van Machels onafhankelijk gemeenteraadslid bij het kartel sp.a- Spirit-Groen Danny Gooris. Hij vroeg de tarieven in alle 65 Vlaams-Brabantse gemeenten op. In sommige gevallen zijn Machelen en Vilvoorde tot drie keer duurder dan het provinciale gemiddelde.
 2. Na Vilvoorde heeft ook provincie bedenkingen bij mobiliteitsplannen Broeklin: “Auto heeft nog steeds een te groot aandeel”
  Vilvoorde, Machelen

  Na Vilvoorde heeft ook provincie bedenkin­gen bij mobili­teits­plan­nen Broeklin: “Auto heeft nog steeds een te groot aandeel”

  Tot dinsdag liep het openbaar onderzoek naar Broeklin, het nieuwe project dat het van de tafel geveegde Uplace zal vervangen. Stad Vilvoorde tekende echter net voor het einde van het openbaar onderzoek toch nog bezwaar aan. Het grootste ‘knelpunt’ blijft alvast de mobiliteitsknoop. Hoeveel bezwaren er intussen zijn ingediend is nog niet duidelijk. Ook gedeputeerde Tom Dehaene brengt nu, vanuit de provincie Vlaams-Brabant, enkele suggesties voor de plannen aan. “Maar bezwaren zou ik die niet noemen”, benadrukt Dehaene.
 1. Werd Obama slachtoffer van paardenbeul? Parket opent onderzoek nadat dier dood aangetroffen werd in plas bloed
  PREMIUM
  Sterrebeek

  Werd Obama slachtof­fer van paarden­beul? Parket opent onderzoek nadat dier dood aangetrof­fen werd in plas bloed

  Kwaad, triestig en vooral gechoqueerd: zo voelt de 29-jarige Candice Sauveur zich nu het paard waar ze sinds de lente voor zorgde, dood aangetroffen werd in een wei in Sterrebeek. Hoe ‘Obama’ om het leven kwam, is nog onduidelijk. Het parket heeft een onderzoek geopend. Voor de doodsoorzaak is het wachten op de resultaten van de autopsie. “Hopelijk heeft Obama niet afgezien.”
 2. Louis (86) ruimt elke dag gemeentepark op. Maar wordt toch uitgelachen en beschimpt

  Louis (86) ruimt elke dag gemeente­park op. Maar wordt toch uitgela­chen en beschimpt

  Ze lachen hem af en toe uit en gooien met opzet achter zijn rug afval op de grond, maar toch trekt de 86-jarige Louis Jacobs dagelijks met zijn grijper en vuilniszakken door het park van Diegem en de omliggende straten om zwerfvuil te rapen. “Ach, ze proberen me te kwetsen, maar op die manier krijgen ze me niet klein”, aldus de kwieke tachtiger. “Ik trek me op aan de vele positieve reacties (lacht).”
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door