1. REPORTAGE. Lang een ‘vergeten hoek’, maar vandaag heeft het tussen de luchthaven en de Brusselse ring geprangde Diegem-Lo opnieuw een toekomst: “Op de vliegtuigen na is het hier een oase van rust”
  PREMIUM
  Diegem-Lo

  REPORTAGE. Lang een ‘vergeten hoek’, maar vandaag heeft het tussen de luchthaven en de Brusselse ring geprangde Diegem-Lo opnieuw een toekomst: “Op de vliegtui­gen na is het hier een oase van rust”

  De luchthaven aan de ene kant, de Brusselse ring aan de andere kant en tussenin een zestigtal woningen: er zijn op het eerste gezicht wel aantrekkelijkere gebieden om te wonen dan in de kern van Diegem-Lo. Klopt niet, vinden de bewoners van ‘De Lo’. “Eigenlijk is er geen betere plek om te wonen dan hier”, klinkt het. Waarom dan? En wat met de bedreigde toekomst van het ‘Doel van de Vlaamse rand’? Wij gingen de sfeer opsnuiven in het opmerkelijke gehucht.
 2. Protestactie tegen nieuwe tram Neder-over-Heembeek: “Lijkt wel spelletje om inwoners te dwarsbomen”
  PREMIUM
  Neder-Over-Heembeek

  Protestac­tie tegen nieuwe tram Ne­der-over-Heem­beek: “Lijkt wel spelletje om inwoners te dwarsbomen”

  Bewoners van Neder-over-Heembeek protesteerden zaterdag tegen een nieuwe tramlijn in hun buurt. Ze willen niet dat de nieuwe lijn door de smalle straatjes in de wijk rijdt. Dat zou te veel parkeerplaatsen kosten en slecht zijn voor ondernemers, zo vrezen de actievoerders. “Het is gekkenwerk om zo’n zwaar voertuig door straatjes met crèches en peutertuinen te laten rijden.”
 3. Minder inbraken, maar fors meer intrafamiliaal geweld en druggebruik: 1.500 extra misdrijven in politiezone ViMa door corona
  Vilvoorde/Machelen

  Minder inbraken, maar fors meer intrafami­li­aal geweld en drugge­bruik: 1.500 extra misdrijven in politiezo­ne ViMa door corona

  De lokale politie Vilvoorde-Machelen (ViMa) heeft vorig jaar maar liefst 5.968 misdrijven geregistreerd. Een toename van 1.580 feiten in vergelijking met 2019. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers die de politiezone vrijgegeven heeft. Opvallend: het coronavirus had een enorme impact op de cijfers. Niet alleen waren er 1.456 corona-inbreuken, maar de pandemie zorgde ook voor heel wat intrafamiliaal geweld en een toename van druggebruik.
 1. In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand

  Blauwe hemel, stralend zonnetje: het ideale decor voor een terrasje, een potje zonnebaden, wandelen,... en een flinke fietstocht, natuurlijk! Haal jouw stalen ros dus maar snel van onder het winterstof voor één van deze acht routes in de Brusselse rand. Van mountainbiketochten die je kuiten tot het uiterste testen, over — jawel — witloof, tot zelfs een kidsvriendelijke vliegeniersroute. En als je daar klaar mee bent, vind je hier fietstips uit de rest van Vlaanderen.
 2. RESTOTIP. Liefhebbers van gerijpt vlees vinden hun gading bij Manzo
  PREMIUM
  zaventem

  RESTOTIP. Liefheb­bers van gerijpt vlees vinden hun gading bij Manzo

  Goed nieuws voor vleesliefhebbers. Nieuwe zaak Manzo in Zaventem opende drie weken geleden de deuren en deelt de passie voor gerijpt vlees met haar klanten. Het is de tweede zaak voor Antonio Morreale van het gelijknamige Italiaanse restaurant in Sterrebeek en een eerste voor vennoot en gastheer Yassin Elya Koubi. Woon je in Zaventem of omstreken of ben je er in de buurt voor de luchthaven. Dan is deze zaak zeker het ommetje waard. Fan van gerijpt vlees in het bijzonder? Dan is dit de tip voor jou. Lees hier meer van onze restotips.
 1. Na maandenlange politieke impasse heeft Machelen met Steve Claeys nieuwe (tijdelijke) burgemeester: “Fier dat ik sjerp mag omgorden”
  PREMIUM
  Machelen

  Na maandenlan­ge politieke impasse heeft Machelen met Steve Claeys nieuwe (tijdelijke) burgemees­ter: “Fier dat ik sjerp mag omgorden”

  Vier maanden nadat Machelen door de gemeenteraad onbestuurbaar verklaard werd, heeft de gemeente een nieuwe burgemeester. Steve Claeys (N-VA) legde donderdag de eed af bij gouverneur Jan Spooren. De gewezen eerste schepen is echter slechts voor een half jaar burgemeester, want op 1 januari wordt hij opgevolgd door Jean-Pierre De Groef. “Mijn taak de komende zes maanden? De nieuwe ploeg op de rails krijgen.”
 2. Vaccinatiecentrum Het Bolwerk roept -40-jarigen op tot registratie op QVAX voor Johnson & Johnson: “28 juni is het weer zo ver”
  PREMIUM
  vilvoorde

  Vaccinatie­cen­trum Het Bolwerk roept -40-jarigen op tot registra­tie op QVAX voor Johnson & Johnson: “28 juni is het weer zo ver”

  Sinds deze week kunnen personen tussen de 18 en 40 jaar oud via QVAX aangeven dat ze kandidaat zijn om het Johnson & Johnsonvaccin te ontvangen. “Op de eerste dag konden we meteen 98 mensen oproepen via QVAX”, bevestigt Mattias Kempeneers, centrumverantwoordelijke van vaccinatiecentrum Bolwerk. Het vaccinatiecentrum roept nu op om je te blijven registreren op QVAX.
 1. INTERVIEW. Assita Kanko (N-VA) over haar verhuis naar Vilvoorde, de jacht op haar droomhuis en haar streven naar een nog inclusievere Zennestad
  PREMIUM
  vilvoorde

  INTERVIEW. Assita Kanko (N-VA) over haar verhuis naar Vilvoorde, de jacht op haar droomhuis en haar streven naar een nog inclusieve­re Zennestad

  Stapje per stapje dompelt Europees parlementslid Assita Kanko zich enthousiast onder in de wereld van de Pjeirefretters, en in september zal ze naar haar droomhuis in de Zennestad verhuizen. Binnenkort hoopt ze plat Vilveuds te kunnen spreken, en iedereen aan de schoolpoort te kunnen herkennen. Enthousiast is ze dus zeker, hoewel Vilvoorde volgens haar ook zeker nog uitdagingen kent. “Het een stad is die meer leiderschap kan gebruiken, en die meer kan streven naar een inclusieve samenleving.”
 1. Van 1992 tot 2018 geen enkel groot tornooi gemist, maar corona houdt Danny (49) en zijn bekende vlaggen thuis van EK: “Onzekerheid is te groot”
  PREMIUM
  Diegem

  Van 1992 tot 2018 geen enkel groot tornooi gemist, maar corona houdt Danny (49) en zijn bekende vlaggen thuis van EK: “Onzeker­heid is te groot”

  Van het EK ‘92 in Zweden tot het WK ’18 in Rusland: veertien opeenvolgende grote voetbaltornooien lang was Diegemnaar Danny Gooris (49) erbij, maar aan die reeks komt nu waarschijnlijk een einde. Door het coronavirus is de kans klein dat we zijn gekende driekleur met opschrift ‘Diegem’ in de voetbalstadions zullen zien hangen. “De reeks doorbreken, doet me wel echt pijn”, vertelt Danny.
 2. 21 woningen tegen de vlakte voor optimalisatie ring, al is het nog niet duidelijk wat er in de plek komt
  PREMIUM
  Diegem

  21 woningen tegen de vlakte voor optimalisa­tie ring, al is het nog niet duidelijk wat er in de plek komt

  In de Blaironstraat in Diegem-Lo is een aannemer maandag gestart met de afbraak van 21 woningen. De afbraak komt er met het oog op de optimalisatie van de Brusselse ring. Omwonenden reageren opgelucht nu de werken gestart zijn. De voorbije maanden lokten de leegstaande panden immers heel wat sluikstorters. Opvallend: één woning kon de Werkvennootschap niet opkopen en zal dus (voorlopig) blijven staan.
 1. Dossier naar beweerd politiegeweld geseponeerd: “Men probeert het in doofpot te steken”
  Brussel

  Dossier naar beweerd politiege­weld gesepo­neerd: “Men probeert het in doofpot te steken”

  Een opsporingsonderzoek naar beweerd politiegeweld dat zou hebben plaatsgevonden in de marge van de BLM-betoging, in juni 2020, is door het Brusselse parket zonder gevolg geklasseerd. Dat meldt de RTBF en het nieuws wordt bevestigd door het parket en de advocaat van het beweerde slachtoffer. Die advocaat heeft al aangekondigd dat zijn cliënt zich burgerlijke partij zal stellen zodat er een gerechtelijk onderzoek wordt geopend.