René Stijnen verongelukte met zijn bestelwagen na een frontale botsing.
Volledig scherm
PREMIUM
René Stijnen verongelukte met zijn bestelwagen na een frontale botsing. © RV/Mariotti

ZWART PUNT. “Als ik kon, plaatste ik zelf vangrails”: vier maanden na de dood van René en Matthijs heerst vooral boosheid

Maasmechelen/Pelt“Ze wisten dit al jaren en toch... de onmacht is ondraaglijk.” Matthijs Ullenaers (27) uit Pelt reed ’s morgens op 18 juni over de N74 richting Hasselt. Het had net hard geregend en in Pelt was het water op de rijbaan blijven liggen. De wagen van Matthijs begon te slippen, ging door de middenberm en botste frontaal op René Stijnen (58), die nietsvermoedend naar zijn werk reed. Beide bestuurders stierven ter plaatse. “We verwijten de familie van Matthijs absoluut niets. Bepaalde instanties dragen echter wel een verantwoordelijkheid”, reageert Monique Conings, de weduwe van René.

 1. Invaller Niels Verburgh kopt Patro Eisden naar winst in blessuretijd: “Gouden goal diept kloof met achtervolgers verder uit”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Invaller Niels Verburgh kopt Patro Eisden naar winst in blessure­tijd: “Gouden goal diept kloof met achtervol­gers verder uit”

  Leider Patro Eisden had aan een niet-aflatend Tienen een moeilijke klant. De thuisploeg nam nochtans en sterke start en klom via Bamona snel op voorsprong, maar vergat daarna de stand verder uit te diepen. Dat brak in de slotfase bijna zuur op toen ex-Patrospeler Arne Naudts aan de overkant via enkele Patrospelers de gelijkmaker binnenkopte. Net zoals vorige week toonde Eisden veerkracht en lukte invaller Niels Verburgh in de 93ste minuut alsnog de gelijkmaker. Omdat de naaste achtervolgers kostbare punten lieten liggen, loopt Eisden almaar verder uit.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.