Stijn Meuris op de mijnterril aan Terhills.
Volledig scherm
Stijn Meuris op de mijnterril aan Terhills. © Mine Dalemans

ZIEN. Stijn Meuris geeft uniek concert bij zonsopgang aan Terhills

MaasmechelenHet was een bijzondere zondagochtend voor de Maasmechelaren, want zij kregen speciaal bezoek van Stijn Meuris op de mijnterril aan Terhills. Zo bracht de muzikant om 6.30 uur bij zonsopgang eerder donker werk op een minimalistisch, bijna metalen versie. Om 18.30 uur zondagavond speelt hij er opnieuw.

 1. Limburgers van 18 en 17 jaar opgepakt voor aanslag met vuurwerkbom in Antwerps drugsmilieu
  Brasschaat/Maasmechelen

  Limburgers van 18 en 17 jaar opgepakt voor aanslag met vuurwerk­bom in Antwerps drugsmili­eu

  Vier jonge Limburgers zijn vanmorgen gearresteerd op verdenking van een aanslag met een vuurwerkbom op de Bredabaan in Brasschaat. Twee 18-jarigen zijn aangehouden, twee 17-jarige verdachten zijn voorgeleid bij de jeugdrechter in Limburg. De aanslag is gelinkt aan het drugsmilieu. De aanslag in Brasschaat is waarschijnlijk gelinkt aan eerdere aanslagen in Maasmechelen.
 2. Te weinig expats en te weinig geld maken Limburgse internationale school nog onhaalbaar
  Limburg

  Te weinig expats en te weinig geld maken Limburgse internatio­na­le school nog onhaalbaar

  Er is voorlopig nog geen markt voor een internationale school in Limburg. Dat blijkt uit de studie die de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) de afgelopen zes maanden liet uitvoeren. Er zijn momenteel te weinig kinderen van expats en het inschrijvingsgeld zou te duur zijn om zo’n school op te richten. “Maar we moeten wel blijven inzetten op internationalisering", klinkt het.