Wandelen in de natuur sfeerfoto
Volledig scherm
Wandelen in de natuur sfeerfoto © Jonathan Ramael

Zet het jaar goed in met de Nieuwjaarswandeling in Maasmechelen

MaasmechelenHeb jij al goede voornemens voor het nieuwe jaar? Zet het jaar goed in met een stevige Nieuwjaarswandeling door Nationaal Park Hoge Kempen. Trek er samen met een ranger op uit en geniet van een flinke portie beweging in de buitenlucht.

 1. “Verkeersagressie is een ernstig probleem”: bestuurder riskeert 6 maanden cel nadat hij automobilist in het gezicht slaagt

  “Verkeers­agres­sie is een ernstig probleem”: bestuurder riskeert 6 maanden cel nadat hij automobi­list in het gezicht slaagt

  “Ik word ook vaak de pas afgesneden, maar ik heb nog nooit iemand op zijn geslagen”, klonk het vanmorgen bij de Hasseltse strafrechter. Een beklaagde moest vandaag voor de rechtbank verscheiden nadat hij een andere bestuurder in het verkeer hardhandig had aangepakt: Twee breuken in het gezicht en drie tanden kwijt. “We moeten als maatschappij een duidelijk signaal geven dat verkeersagressie zinloos is.”
  Hasselt
 2. Limburgse gemeenten naar hoogste Belgische rechter om groei vliegveld Luik

  Limburgse gemeenten naar hoogste Belgische rechter om groei vliegveld Luik

  Twaalf gemeenten in Belgisch en Nederlands Limburg stappen naar de Belgische Raad van State uit onvrede met een vergunde uitbreiding van vliegveld Bierset bij Luik, vlakbij de grens met Eijsden. Van de Waalse overheid hoeft het vliegveld Liège Airport pas over zeven jaar een aanzienlijke reductie van de geluidshinder na te streven, de eerste jaren is er zelfs een toename van de hinder, aldus de bezwaarmakers.
  Stein, Meerssen