Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © Benoit De Freine

Werken aan het kruispunt Rijksweg-Jozef Smeetslaan- Dr. Haubenlaan

MaasmechelenVanaf maandag 18 oktober wordt er gewerkt aan het kruispunt Rijksweg (N78)-Jozef Smeetslaan-Dr. Haubenlaan. Aan de hand van verkeerslichten zal het kruispunt volledig conflictvrij gemaakt worden. Zo zal elke verkeersstroom apart groentijd krijgen.

 1. Vijftien personen met alcoholintoxicatie binnengebracht op spoeddienst in Hasselt: “Dit is intriest, alsof de miserie nog niet groot genoeg is”
  Play
  Hasselt

  Vijftien personen met alcoholin­toxi­ca­tie binnenge­bracht op spoed­dienst in Hasselt: “Dit is intriest, alsof de miserie nog niet groot genoeg is”

  In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt werden in de nacht van vrijdag op zaterdag vijftien personen binnengebracht met een alcoholintoxicatie. De spoedartsen zijn niet te spreken over het gedrag van de feestbeesten. “Bovenop de miserie met corona vinden sommigen het ook nog nodig om onze spoedverpleegkundigen en artsen hiermee te belasten”, zucht woordvoerster Lieve Ketelslegers.
 2. Crowdfunding levert 20.000 euro op voor Limburgse Bokkenrijdersfilm: “Lokale acteurs zullen galgscène spelen in het bos van Maaseik”
  PREMIUM
  Limburg

  Crowdfun­ding levert 20.000 euro op voor Limburgse Bokkenrij­ders­film: “Lokale acteurs zullen galgscène spelen in het bos van Maaseik”

  Wie wild wordt van de roversverhalen van ‘De Bokkenrijders’, mag zich in de handen wrijven. Rocky Grispen heeft via crowdfunding maar liefst 20.000 euro opgehaald om zijn prent ‘Zondebokken’ in te kunnen blikken. Genoeg om professioneel materiaal te huren, terwijl de productie voorts op een zwik lokale vrijwilligers zal draaien. “Als het even meezit, mag je de film in het voorjaar van 2023 in de zalen verwachten”, glundert Rocky.