Het gebed in Eisden aan de Tevhid Moskee vond plaats in open lucht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebed in Eisden aan de Tevhid Moskee vond plaats in open lucht. © RV

"We zijn stempel meer dan moe": Turkse gemeenschap blikt terug op geslaagd maar strikt Suikerfeest

LimburgTerwijl Heusden-Zolder, Genk en Maasmechelen met broeihaarden van het coronavirus kampen, vond donderdag het Suikerfeest plaats. Er werd al vaker met de vinger naar de gemeenschap gewezen, omdat er steeds clusters werden vastgesteld. Maar die kritiek zijn ze daar nu meer dan moe. “We gingen zéér streng te werk en sensibiliseren de mensen al wekenlang", zegt Hasan Düzgün van de Tevhid Moskee in Eisden. Hij stuurde voor het gebed nog iemand weg die 38 graden koorts bleek te hebben.

 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Meer dan 80% woont graag in Hasselt: “Dorpse gevoel in een sociale stad”
  PREMIUM
  Hasselt

  Meer dan 80% woont graag in Hasselt: “Dorpse gevoel in een sociale stad”

  Ongeveer 8 op 10 Hasselaren is tevreden over de stad en de buurt waar hij of zij woont. Het algemene geluksgevoel ligt zelfs hoger. Dat blijkt uit de cijfers van de Gemeente-Stadsmonitor. De Limburgse hoofdstad scoort beduidend beter dan Genk. “Steden in het buitenland tellen misschien meer inwoners, maar zijn niet zo uitgerust als Hasselt”, zegt gids Gama Putra van ‘I Love Hasselt’ die sinds negen jaar in de stad woont.