Een van de beklaagden is Martino Trotta, die ook verdacht is van de moord op Silvio Aquino.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de beklaagden is Martino Trotta, die ook verdacht is van de moord op Silvio Aquino. © Foto Mine Dalemans

Vrees voor aanslag op brein achter Aquino-moord: hele rechtbank hermetisch afgesloten tijdens proces dat eind september start

MaasmechelenOp 24 september start het assisenproces van Maasmechelaar Martino Trotta. Volgens het parket is hij het brein achter de moord op Silvio Aquino. De veiligheidsmaatregelen zijn niet van de minste en het volledige rechtbankencomplex in Tongeren wordt er voor ontruimd. Aquino werd in 2015 klem gereden door een wagen en doodgeschoten in Oudsbergen.

  1. Michel T. (59), die ex met 53 messteken doodde, krijgt ‘toegewijde’ assisenjury voor zich: “Ik wil tijdens het proces gerust bij mijn ouders komen wonen”
    PREMIUM
    Halen/Tongeren

    Michel T. (59), die ex met 53 messteken doodde, krijgt ‘toegewijde’ assisenju­ry voor zich: “Ik wil tijdens het proces gerust bij mijn ouders komen wonen”

    Zes dames en zes heren zullen oordelen over het lot van Halenaar Michel T. (59). De vijftiger moet zich vanaf vrijdag voor het Tongerse assisenhof verantwoorden voor doodslag met 53 messteken op zijn ex-partner Anja Vlayen (49). De uitloting van de volksjury volgde de beschuldigde zelf alvast met de nodige interesse. Ook toen een Antwerpse jongedame duidelijk aangaf dat ze wel een oplossing zou vinden voor de ‘praktische problemen’ om in de jury te zetelen.