Het veerpontje in Uikhoven bij Maasmechelen vaart weer uit sinds donderdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Het veerpontje in Uikhoven bij Maasmechelen vaart weer uit sinds donderdag. © Mine Dalemans

Voet- en fietsveerpontje Uikhoven kent rustige heropstart: “Mensen lijken niet op de hoogte”

MaasmechelenDe drie voet- en fietsveerpontjes in Uikhoven (Maasmechelen), Rotem (Dilsen-Stokkem) en Ophoven (Kinrooi) – die voornamelijk worden gebruikt door toeristen – mogen sinds donderdag weer uitvaren na proefvaarten. De grote drukte? Die lijkt voorlopig nog uit te blijven. “Het is echt mooi weer om erop uit te trekken vandaag, en toch is het opvallend kalm”, klinkt het.

 1. Jessa Ziekenhuis wil elf huizen en bouwgrond kopen om plaats te maken voor nieuwbouw van 85 meter hoog, maar tegen de wil van bewoners: “Plots moeten we ons leven helemaal opnieuw inrichten”
  PREMIUM
  Hasselt

  Jessa Ziekenhuis wil elf huizen en bouwgrond kopen om plaats te maken voor nieuwbouw van 85 meter hoog, maar tegen de wil van bewoners: “Plots moeten we ons leven helemaal opnieuw inrichten”

  Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt heeft plannen om elf woningen en één bouwgrond te kopen in de Salvatorstraat. Met die extra ruimte wil het ziekenhuis een duurzame ontsluiting creëren voor het nieuwe ziekenhuis dat vanaf midden 2024 op de Salvatorsite gebouwd wordt. “Onteigeningen zijn het niet, want elke eigenaar krijgt de keuze", zegt Jessa. “Maar het is geen keuze meer als we plots in een werf, middenin verkeersdrukte en in de schaduw van een 85 meter hoog gebouw moeten wonen”, reageren de bewoners.
 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Echtgenoot, oom en schoonvader veroordeeld tot 6 maanden cel na vechtpartij: “Plooien zijn intussen gladgestreken”
  Maasmechelen

  Echtgenoot, oom en schoonva­der veroor­deeld tot 6 maanden cel na vechtpar­tij: “Plooien zijn intussen gladgestre­ken”

  Een 39-jarige slager uit Maasmechelen is veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden met uitstel omdat hij op 19 juni 2020 zijn echtgenote hard aanpakte en bij de keel greep. Ook de oom en de vader van de vrouw, die enkele dagen later naar de woning van het koppel trokken en het met de man aan de stok kregen, zijn veroordeeld tot 6 maanden cel. “Dat de partijen zich kort nadien verzoend hebben, heeft geen invloed op de schuldvraag”, oordeelde de strafrechter.