Bernd Smeets zat 25 jaar in het jeugdwerk in Eisden.
Volledig scherm
Bernd Smeets zat 25 jaar in het jeugdwerk in Eisden. © Marco Mariotti

Vlaams Belang scoort hoog in mijngemeenten: “Gebouwde bruggen dreigen gesloopt te worden”

De Limburgse mijngemeenten worden vaak als een multicultureel succesverhaal afgebeeld, maar Vlaams Belang scoort net op die plaatsen bijzonder hoog.  Stopt het multicultureel verhaal aan de pitabar? “Bruggen die in het verleden gebouwd zijn, dreigen gesloopt te worden", zegt Bernd Smeets, 25 jaar jeugdwerker in het multiculturele Eisden. Zelfs ‘vreemdelingen’ stemmen Vlaams Belang.

 1. Armeense actievoerders blokkeren grensovergang E19 in Meer
  Hoogstraten

  Armeense actievoer­ders blokkeren grensover­gang E19 in Meer

  Armeense actievoerders blokkeerden vrijdagmorgen aan de grensovergang in Maasmechelen, Meer en Rekkem een tijdlang de snelweg. Nadat ze in colonne reden, vertraagden ze en stapten uit. Met de actie vragen ze dat Europa tussenkomt in het conflict in het omstreden gebied Nagorno-Karabach. Armenië en Azerbeidzjan vechten daar al sinds 27 september een bloedige oorlog uit. Na een interview met Het Laatste Nieuws vertrokken de actievoerders aan de grensovergang in Meer.
 2. “Zijn taalgebruik is het probleem”: stafhouder boos op advocaat Vanmechelen na uitspraak ‘daders platspuiten zoals dolle honden’
  PREMIUM

  “Zijn taalge­bruik is het probleem”: stafhouder boos op advocaat Vanmeche­len na uitspraak ‘daders platspui­ten zoals dolle honden’

  Advocaat Bert Vanmechelen moet zich gaan verantwoorden voor een uitspraak die hij deed over de verdachten in een moorddossier. Vanmechelen verdedigt de burgerlijke partij en vond dat de daders na het proces moesten worden ‘platgespoten zoals dollen honden’. Een uitspraak die voor de stafhouder niet door de beugel kan. “Je mag voor de doodstraf zijn, maar een advocaat moet zich fatsoenlijk en waardig gedragen", zegt stafhouder Luc Vanderputte. Vanmechelen geeft toe een gevoelige grens te hebben aangeraakt.