Tweede eredame Silvana Spyros uit Maasmechelen, links. Centraal winnares Chayenne Van Aarle.
Volledig scherm
PREMIUM
Tweede eredame Silvana Spyros uit Maasmechelen, links. Centraal winnares Chayenne Van Aarle. © BELGA

“Verrassend dat Chayenne titel won, maar ik gun het haar zeker”: Tweede eredame Silvana blikt terug na Miss België

MaasmechelenHet kroontje nam ze niet mee naar huis, al blikt Silvana Spyros (25) uit Maasmechelen tevreden terug op haar gereden parcours. Ze hoopte stiekem op een podiumplaats en zag totaal niet aankomen dat Chayenne Van Aarle als winnares naast haar zou staan. “Het is een heel lief meisje, maar eigenlijk zag niemand van de deelnemers dit gebeuren", zegt ze. Een gesprek over de missverkiezing, Silvana’s toekomstplannen én haar wens om in de media te werken.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Honderden Maasmechelaren naar infodag Spartacuslijn 2’: “Een goednieuwsshow? Eerst zien en dan geloven”
  PREMIUM

  Honderden Maasmeche­la­ren naar infodag Spartacus­lijn 2’: “Een goednieuws­show? Eerst zien en dan geloven”

  Een driehonderdtal Maasmechelaren keek maandagavond de plannen van de toekomstige Spartacuslijn 2 in. Opvallend genoeg bleek de meerderheid kritisch en dan vooral voor het ontdubbelen van de Rijksweg. De Werkvennootschap stond héél wat aanwezigen te woord, en bij momenten ging het er pittig aan toe. ‘Een utopie gemaakt door studiebureau’s', vond de ene. ‘De ideale toekomst', vond de andere. Wij gingen langs.
  Maasmechelen
 3. Vrouw kampt met blijvend oogletsel nadat ze tussenkomt in ruzie tussen broers: “Ik hoop dat ik mijn zicht niet helemaal zal verliezen”
  PREMIUM
  Bilzen

  Vrouw kampt met blijvend oogletsel nadat ze tussenkomt in ruzie tussen broers: “Ik hoop dat ik mijn zicht niet helemaal zal verliezen”

  Op 1 september 2020 probeerde de vrouw, die samen met haar partner uit Bilzen en diens broer in de wagen zat, te bemiddelen in een ruzie tussen de twee heren. Maar dat kwam haar erg duur te staan. Haar partner pakte ook haar stevig aan en riskeert nu vier jaar cel. “Dit wil ik nooit meer meemaken,” getuigde het slachtoffer voor de strafrechter.
  Tongeren