Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Shutterstock / Lucky Business

Veel wanorde na inbraak in Hemelrijkstraat

MaasmechelenDieven hebben toegeslagen in de Hemelrijkstraat in Mechelen-aan-de-Maas.

 1. “Ik ben serieus geschrokken hoe hoog 230m écht is”: Helikopter toont inwoners toekomstig uitzicht van Maaseik met twee windmolens
  PREMIUM
  Maaseik

  “Ik ben serieus geschrok­ken hoe hoog 230m écht is”: Helikopter toont inwoners toekomstig uitzicht van Maaseik met twee windmolens

  Minutenlang cirkelde een knalgele helikopter zaterdagmiddag op 230m hoog boven de Markt van Maaseik. Als het van Luminus afhangt, staan er binnenkort twee windturbines van die grootte op één kilometer van het stadscentrum. In de helikopter zaten burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) en Rob Gonissen, een bezorgde Maaseikenaar, om aan alle inwoners duidelijk te maken hoe hoog de nieuwe turbines in werkelijkheid zouden zijn. “Binnenkort doe ik mijn voordeur open en zie ik daar een windturbine van 230 meter hoog.” Maar niet alleen het uitzicht baart de bewoners zorgen.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Hasselt krijgt 200 gloednieuwe elektrische deelfietsen in april, maar laat elektrische steps voorlopig achterwege: “Geen meerwaarde én gevaarlijk”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselt krijgt 200 gloednieu­we elektri­sche deelfiet­sen in april, maar laat elektri­sche steps voorlopig achterwege: “Geen meerwaarde én gevaarlijk”

  Vanaf april start Hasselt met de uitrol van 200 gloednieuwe elektrische deelfietsen in het straatbeeld. De stad gaat daarvoor een samenwerking aan met het bedrijf Hoppy, maar wacht opvallend genoeg nog even met de elektrische steps. “Ze bieden geen meerwaarde, zijn gevaarlijk en de wetgeving rond veilig gebruik kan beter", vindt bevoegde schepen Marc Schepers (RoodGroen+).