Minister Lydia Peeters en schepen van Mobiliteit Marleen Kortleven (Open Vld).
Volledig scherm
Minister Lydia Peeters en schepen van Mobiliteit Marleen Kortleven (Open Vld). © RV

Vanaf maandag trajectcontrole op viaduct E314 in Boorsem: “Voor de veiligheid van arbeiders én bestuurders”

MaasmechelenWie vanaf maandag de grens oversteekt aan de E314 in Maasmechelen houdt zich beter aan de aangeduide snelheid die er geldt, want de trajectcontrole is er actief. “Het afgelopen jaar waren er te veel dodelijke ongevallen in de buurt van wegenwerken”, aldus minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).

 1. Van de droomhuisjes in uw tuin naar een eigen pretpark: maak kennis met Siemon (31) en Lars (26). “Onze teamleden zijn minstens even zot als wijzelf”
  PREMIUM
  Balen/Lommel/Antwerpen

  Van de droomhuis­jes in uw tuin naar een eigen pretpark: maak kennis met Siemon (31) en Lars (26). “Onze teamleden zijn minstens even zot als wijzelf”

  Ze bouwden voor al droomhuisjes voor klein en groot en konden Studio 100 als klant strikken om attracties aan te kleden. Nu volgt een nieuwe mijlpaal voor het bedrijfje Eye-Opener van Siemon en Lars: ze willen een eigen indoorpretpark creëren, een ‘belevingswereld’ waar magie en fantasie centraal staan. “We zitten op een rollercoaster en hij lijkt maar niet te stoppen”, glimlacht het creatieve duo.
 2. ASSISEN. Silvia werd net voor de moord op haar man Silvio Aquino zelf gegijzeld: “door aan mijn kinderen te denken kreeg ik extra kracht”
  Oudsbergen

  ASSISEN. Silvia werd net voor de moord op haar man Silvio Aquino zelf gegijzeld: “door aan mijn kinderen te denken kreeg ik extra kracht”

  Op 27 augustus 2015 werd Silvio Aquino gegijzeld door gewapende mannen met bivakmutsen op. Silvia L., Silvio's echtgenote, werd ook gegijzeld, maar kon nog net ontsnappen voor Silvio werd doodgeschoten. Vandaag, bijna zeven jaar na de feiten, getuigt Silvia L., net op de dag van haar vijftigste verjaardag, voor het assisenhof in Tongeren. Volg haar getuigenis in onze liveblog hieronder.