Een overstekende kat ligt aan de basis van het ongeval.
Volledig scherm
Een overstekende kat ligt aan de basis van het ongeval. © RV

Uitwijkmanoeuvre voor kat loopt helemaal mis

MaasmechelenOp de Langstraat in Eisden-Dorp gebeurde donderdagavond een verkeersongeval. Een jonge bestuurder moest naar eigen zeggen uitwijken voor een kat.

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Eeuwenoude tropische bomen krijgen tweede leven in Limburg: “Unieke verzameling waar we nog tientallen jaren van zullen genieten”
  Dilsen-Stokkem

  Eeuwenoude tropische bomen krijgen tweede leven in Limburg: “Unieke verzame­ling waar we nog tientallen jaren van zullen genieten”

  Droom jij toevallig ook weg bij het idee aan een verre reis naar Thailand, Cambodja en Laos? Dan biedt het vakantiepark ‘Terhills Resort’ misschien wel de oplossing. Nee, verre vliegtuigreizen organiseren ze momenteel nog niet. Wel geven ze de bomen uit die paradijselijke oorden een tweede leven in de ‘Aqua Garden’ van het zwembad.
 3. 7-jarige Elise wint fotowedstrijd Hasselts stadsarchief naar aanleiding van één jaar corona
  Hasselt

  7-jarige Elise wint fotowed­strijd Hasselts stadsar­chief naar aanleiding van één jaar corona

  Eind april 2020 deed het Hasselts stadsarchief een oproep aan de Hasselaren om mee te bouwen aan een ‘corona-archief’ om de uitzonderlijke tijden te documenteren. Daar voegde de stad een fotowedstrijd aan toe inclusief jury, en intussen de bekendmaking van de winnaar: de zevenjarige Elise Ghekiere, op de foto terwijl ze thuisonderwijs volgt. “Deze foto zal voor heel wat Hasselaren herkenbaar zijn.”
 1. “Toeristisch uitpakken met onze natuur": Vlaanderen wil meer nationale parken zoals in buitenland
  Vlaanderen

  “Toeris­tisch uitpakken met onze natuur": Vlaanderen wil meer nationale parken zoals in buitenland

  Vlaanderen wil extra nationale parken en landschapsparken ontwikkelen. De Vlaamse parken moeten de natuur en het erfgoed meer in de kijker zetten, naar Limburgse voorbeeld. “Vlaanderen kan ook toeristische regio’s ontwikkelen zoals de Moesel in Duitsland of Ardèche in Frankrijk", zeggen ministers Zuhal Demir (N-VA) en Matthias Diependaele (N-VA) die maandag het Limburgse Nationaal Park Hoge Kempen bezochten.
 2. Bestuurster rijdt in de beek
  Maaseik

  Bestuur­ster rijdt in de beek

  Zaterdagmiddag vond er een verkeersongeval plaats op de Kinrooiersteenweg te Maaseik. Dit gebeurde om 15.40 uur. “Een 29-jarige bestuurster uit Oudsbergen reed met haar voertuig de gracht in”, klinkt het bij politie Maasland. “Ze kon op eigen kracht uit het voertuig en de beek kruipen. De bestuurster legde een positieve ademtest af. Het rijbewijs werd bijgevolg ingetrokken voor 15 dagen. Ze werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis te Maaseik. Het voertuig werd getakeld.”
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw