De tentoonstelling is in CC Maasmechelen te bezoeken.
Volledig scherm
De tentoonstelling is in CC Maasmechelen te bezoeken. © Karolien Coenen

Tentoonstelling ‘Het Russisch Kamp’ in cultureel centrum: “Honderden Maasmechelse families leefden er in een bijzondere sfeer”

MaasmechelenIn het cultureel centrum van Maasmechelen loopt momenteel tentoonstelling ‘Het Russisch Kamp’. In dat kamp leefden tijdens WO II Russische en later Duitse krijgsgevangenen die in de steenkoolmijn van Eisden moesten werken. Maar diezelfde barakken werden nadien bewoond door mijnwerkersgezinnen van wie de kinderen en kleinkinderen nog steeds in het Maasland wonen. “Honderden Maasmechelaren zijn daar geboren", zegt Jan Kohlbacher van Stichting Erfgoed Eisden.

 1. Marie-France Corswarem (49) maakte de opkomst van de padelsport vanop de eerste rij mee: “Corona heeft de sport een nog grotere boost gegeven”
  PREMIUM
  Limburg

  Ma­rie-Fran­ce Corswarem (49) maakte de opkomst van de padelsport vanop de eerste rij mee: “Corona heeft de sport een nog grotere boost gegeven”

  Terwijl een groepje dertigers uitpuft op een bankje en verkoeling zoekt bij een drinkbus, staan vier jongeren een pleintje verder dansend op het ritme van de muziekbox een balletje op en neer te slaan. Verderop is een zakenman op rust op zoek naar zijn balletje, dat door zijn schoonbroer uit de kooi werd geslagen. Het is een inmiddels herkenbaar fenomeen op een doordeweekse avond aan een gemiddeld sportcentrum in Limburg. Dit succesverhaal heet ‘padel’. Drie jaar geleden had u er nog nooit van gehoord, nu ontsnapt niemand nog aan de razendpopulaire racketsport.
 1. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!

 2. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo