Serdar Karali, Freddy Dolmans en Mike Maussen, enkele ex-sp.a'ers maken de overstap naar PUUR.
Volledig scherm
Serdar Karali, Freddy Dolmans en Mike Maussen, enkele ex-sp.a'ers maken de overstap naar PUUR. © Foto Mine Dalemans

Stoelendans nog nooit zo groot

MAASMECHELENOp wie moet de Maasmechelaar stemmen? In totaal wisselden maar liefst 13 zetels in de gemeenteraad van partij. De zwaarste leegloop gebeurde bij sp.a en CD&V. "Wij geloven niet meer in de verzuiling", zeggen ex-sp.a'ers Mike Maussen en Serdar Karali van de nieuwe partij PUUR.

 1. Hasselt lanceert binnenkort nieuwe wijkkranten voor Stevoort en Sint-Lambrechts-Herk
  Hasselt

  Hasselt lanceert binnenkort nieuwe wijkkran­ten voor Stevoort en Sint-Lambrechts-Herk

  Met de ‘Stevetenier’ in Stevoort en de ‘WIJ-krant van Herk’ in Sint-Lambrechts-Herk lanceert Hasselt binnenkort twee nieuwe wijkkrantjes. Vorig jaar kreeg de Heilig Hart-wijk al ‘Uit het Hart’ en Godsheide de ‘Godskesgazet’ in de bus. “Een grote buurtparticipatie en burgerbetrokkenheid is onze ambitie, en de lancering van die wijkkrantjes past daar perfect in”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
 2. Aspergeboerin krijgt twee jaar cel voor cannabisplantage en xtc-labo in haar kwekerij: “Zij stond aan de basis van de illegale drugsproductie”
  PREMIUM
  Dilsen-Stokkem

  Aspergeboe­rin krijgt twee jaar cel voor cannabis­plan­ta­ge en xtc-labo in haar kwekerij: “Zij stond aan de basis van de illegale drugspro­duc­tie”

  De 55-jarige Bocholtse die in 2015 samen met haar intussen overleden man H. een aspergekwekerij uitbaatte op domein Schootsheide in Elen (Dilsen-Stokkem) is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar omdat ze enkele Nederlanders een cannabisplantage en een XTC-labo liet opzetten in een loods en een stal op haar domein. De illegale drugsproductie en -verkoop leverde bijna 300.000 euro op. Zelf had de vrouw de vrijspraak gevraagd omdat ze niets afwist van de drugs. De strafrechtbank volgde niet. “Zonder haar tussenkomst was dit onmogelijk geweest.”
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo