Eén man maakt zich boos nadat een voorbijganger hem de kogel wenst.
Volledig scherm
PREMIUM
Eén man maakt zich boos nadat een voorbijganger hem de kogel wenst. © Karolien Coenen

REPORTAGE. Mars voor Conings: vijandigheid tegen pers, ruzie met voorbijganger en een Hitlergroet

Maasmechelen“De mensen die verantwoordelijk zijn voor dit alles laten hun gezicht hier niet zien. Wij staan hier nu wél.” Kartrekker Achille Chernouh staat in de gietende regen wanneer hij een groep van 150 mensen aanspreekt. De stille mars voor Jürgen Conings moet een vredevol signaal zijn en dat wordt het ook, ongeveer. De pers blijkt echter de pispaal en één agent krijgt de volle lading omdat die niet ingrijpt wanneer een voorbijganger iedereen ‘de kogel toewenst’. 

 1. Maxim Willems van Hasseltse brasserie Très Belge pakt uit met scherp geprijsde ‘crisissuggesties’: “Dure verwarming moet ik toch betalen. Dan zit mijn zaak beter vol”
  PREMIUM
  Hasselt

  Maxim Willems van Hasseltse brasserie Très Belge pakt uit met scherp geprijsde ‘crisissug­ges­ties’: “Dure verwarming moet ik toch betalen. Dan zit mijn zaak beter vol”

  Wie dit weekend gezellig bij brasserie Très Belge op de Hasseltse Botermarkt wil tafelen, mag een opvallende actie verwachten. Daar pakt zaakvoerder Maxim Willems uit met ‘crisis suggesties’, oftewel stoofvlees, vol-au-vent, balletjes in tomatensaus én meer aan een wel zeer scherpe prijs. “Energiecrisis of niet, voor 12 euro kan je hier al komen dineren.”
 1. Hannes Meeus (KVK Tienen) legt vinger op de wonde na nieuwe thuisnederlaag tegen Patro Eisden: “Missen creativiteit en snelheid om achterstand om te buigen”
  voetbal eerste nationale

  Hannes Meeus (KVK Tienen) legt vinger op de wonde na nieuwe thuisneder­laag tegen Patro Eisden: “Missen creativi­teit en snelheid om achter­stand om te buigen”

  KVK Tienen en zware thuisnederlagen, het begint een kwalijke gewoonte te worden. Niet dat Patro Eisden zoveel indruk maakte, althans niet in de eerste helft toen de Suikerploeg de rangen lange tijd perfect gesloten hield. Maar doelpunten net voor en net na de pauze deden de thuisploeg finaal de das om.