De Oude Baan in Eisden werd afgesloten voor de reconstructie van de fatale messteek die Maasmechelaar en rapper Massimo De Luca (26) afgelopen mei om het leven bracht.
Volledig scherm
De Oude Baan in Eisden werd afgesloten voor de reconstructie van de fatale messteek die Maasmechelaar en rapper Massimo De Luca (26) afgelopen mei om het leven bracht. © Karolien Coenen

Reconstructie van doodgestoken Maasmechelaar Massimo De Luca: “Tegenstrijdigheden, maar waarheid zal naar boven komen”

EisdenDe Oude Baan in Eisden werd woensdag afgesloten voor de reconstructie van de moord op de Maasmechelse rapper Massimo De Luca (26). Die kwam afgelopen mei om het leven toen een aanslepende ruzie tussen Massimo en familielid A.C. (49) escaleerde tot een dodelijke messteek. Op de reconstructie waren alle partijen aanwezig en ze hebben, weliswaar in gespannen sfeer, hun medewerking verleend.

 1. “Vrouwelijk gezag wordt niet altijd aanvaard”: ‘Op Interventie’ in Limburg met Sandra (47) van politie CARMA
  PREMIUM
  Genk

  “Vrouwelijk gezag wordt niet altijd aanvaard”: ‘Op Interven­tie’ in Limburg met Sandra (47) van politie CARMA

  Het nieuwe seizoen van het VTM-programma ‘Op Interventie’ start vandaag en dit keer kijkt Vlaanderen mee over de schouders van politie CARMA. Het korps rond de Genkse stad werpt zich alle dagen in de frontlinie met soms gevaarlijke drugsinvallen of mysterieuze steekpartijen. Opvallend figuur is de goedlachse inspecteur Sandra (47), die met een dosis humor en strengheid de geboren bemiddelaarster lijkt. “Niet iedereen kan om met vrouwelijk gezag, en ik hou daar dan rekening mee", zegt ze.
 2. Voetballer houdt gebroken neus en verbrijzeld been over aan aanval op straat: aanvaller riskeert werkstraf van 100 uur
  Dilsen-Stokkem/Maasmechelen

  Voetballer houdt gebroken neus en verbrij­zeld been over aan aanval op straat: aanvaller riskeert werkstraf van 100 uur

  Een 23-jarige man uit Dilsen-Stokkem riskeert een werkstraf van 100 uur en een boete van 800 euro omdat hij op 1 januari 2017 voetballer A. aanviel in het centrum van Maasmechelen. Het slachtoffer hield een verbrijzeld been over aan de aanval. “Er werden 13 bouten in zijn been gezet om de boel recht te zetten. Voetballen kan hij niet meer”, benadrukte zijn advocaat voor de strafrechter.
 3. Garagist riskeert als bendeleider vier jaar cel voor grote cannabisplantage in zijn woning: “ik heb alles op internet opgezocht”
  PREMIUM
  Dilsen-Stokkem/Maasmechelen

  Garagist riskeert als bendelei­der vier jaar cel voor grote cannabis­plan­ta­ge in zijn woning: “ik heb alles op internet opgezocht”

  Een 52-jarige garagist uit Maasmechelen riskeert een celstraf van vier jaar omdat hij een grote, professionele cannabisplantage installeerde in zijn huurhuis in Dilsen-Stokkem. De man zou ook een tweede plantage opgezet hebben in de schuur van zijn aangetrouwde neef in Maasmechelen. Verschillende camera’s zorgden voor een live feed van de plantages, waarin volgens de aanklager ook nog twee andere koppels betrokken waren. De vijftiger beweert echter dat hij alleen handelde. “Ik heb alles zelf op internet opgezocht maar het is fout gegaan.”
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"