Verkiezingspagina's Burgemeesters Raf Terwingen Maasmechelen
Volledig scherm
Verkiezingspagina's Burgemeesters Raf Terwingen Maasmechelen © Mine Dalemans

Raf Terwingen (CD&V) emotioneel na verliezen zetel: “Dit doet heel veel pijn”

CD&V’er Raf Terwingen zag zijn zetel in het federaal parlement gisterenavond wegsmelten als sneeuw voor de zon. Die zon bleek het Vlaams Belang te zijn. “Twaalf jaar zo hard gewerkt, en nu dit", vertelt hij in tranen.

 1. Tsjetsjeens kwartet moet 142.575 euro aan Marokkaans slachtoffer van vechtpartij

  Tsjet­sjeens kwartet moet 142.575 euro aan Marokkaans slachtof­fer van vechtpar­tij

  Twee Tsjetsjenen van 29 jaar zijn door de correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor hun betrokkenheid bij een zware vechtpartij in de stationsbuurt van Hasselt. Een 37-jarige Marokkaan kreeg het zo zwaar te verduren dat men in het ziekenhuis een deel van zijn frontale hersenkwab moest verwijderen. De feiten speelden zich af op 6 augustus 2015. In totaal waren de daders met vier, maar twee beklaagden konden een celstraf ontlopen en moeten enkel een werkstraf uitvoeren. De politie kwam op het spoor van het kwartet door onderzoek met camerabeelden en de controle van hun BMW dezelfde nacht van de feiten. Daarnaast waren er ook enkele getuigen. Het Tsjetsjeens kwartet moet samen in totaal 142.575 euro betalen aan het Marokkaans slachtoffer van de vechtpartij.
 2. Kevin Maas (28), de opvolger van Sammy Mahdi: “Toen ik op mijn 16de uit de kast kwam, was dat voor mijn familie logisch. Op mijn 18de voor CD&V kiezen, was een ander verhaal”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Kevin Maas (28), de opvolger van Sammy Mahdi: “Toen ik op mijn 16de uit de kast kwam, was dat voor mijn familie logisch. Op mijn 18de voor CD&V kiezen, was een ander verhaal”

  Jong CD&V stuurt haar zonen uit, met oud-voorzitter Sammy Mahdi die nu op de stoel van staatssecretaris voor Asiel en Migratie zit. Grote schoenen om te vullen, beseft ook zijn opvolger Kevin Maas (28). Maar eerder dan zelf grote schoenen achter te laten, wil hij de man zijn die Jong CD&V... haar dochters laat uitsturen. “Sammy heeft ons het belang van zichtbaarheid getoond, terwijl onze sterkhouders zeker in Limburg stuk voor stuk vrouwen zijn. Tel A en B op, en je weet hoe en met wie we onze toekomst moeten maken.”