Sebastiano Signati kon elf jaar onderduiken in ons land. Woensdag verschijnt hij voor de rechter in Tongeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Sebastiano Signati kon elf jaar onderduiken in ons land. Woensdag verschijnt hij voor de rechter in Tongeren. © Daelemans/RV

Proces tegen belangrijke Italiaanse maffiabaas van start in Tongeren: “Binnen de organisatie noemen ze hem ‘peetvader’”

Meise/MaasmechelenHet proces tegen Sebastiano Signati (55), kopman binnen de beruchte misdaadorganisatie ‘ndrangheta, is woensdagochtend van start gegaan. De man kon elf jaar lang onderduiken in ons land en was al die tijd één van Italië’s meest gezochte criminelen. Met een nagemaakte identiteitskaart bleef hij actief als topimporteur van honderden kilo’s cocaïne. “Hij had de touwtjes strikt in handen als ‘patron’, maar liet de zaken vooral uitvoeren door Maasmechelaar Salvatore S.”, klinkt het bij de procureur. Hij riskeert 13 jaar cel, zijn Maasmechelse kompaan 9 jaar. 

 1. Maartje Elants opent tentoonstelling ‘Binnen Buiten’ in Emile Van Dorenmuseum
  Genk

  Maartje Elants opent tentoon­stel­ling ‘Binnen Buiten’ in Emile Van Dorenmuse­um

  Afgelopen weekend werd in het Emile Van Dorenmuseum in Genk de tentoonstelling ‘Binnen Buiten’ geopend. In het Huis van landschap en kunst kan je nog tot en met 2 oktober de werken van Maartje Elants bewonderen. Zij verhuisde van het drukke Amsterdam naar het rustieke Heks en schetst op het doek haar eigen intieme wereld. Ze voelt zich aangetrokken door de technieken van Van Doren, naar wie het museum is genoemd. Deze schildersdialoog tussen twee kunstenaars is van donderdag tot en met zondag gratis toegankelijk van 14 tot 18 uur.
 2. ASSISEN. Echtgenote van beschuldigde Martino Trotta op moordproces van Silvio Aquino: “Iedereen kan een tip geven. Voor mij is hij de beste man die er is”
  PREMIUM
  Oudsbergen

  ASSISEN. Echtgenote van beschuldig­de Martino Trotta op moordpro­ces van Silvio Aquino: “Iedereen kan een tip geven. Voor mij is hij de beste man die er is”

  Martino Trotta had tijdens de getuigenis van zijn echtgenote (60) meer zenuwen dan de vrouw zelf, zo leek het. Dat had mogelijk te maken met de passage van zijn ‘goede vriendin’ P. (49) net voordien. Echtgenote G. zelf aarzelde geen moment en bleef haar man voluit steunen. “Hij is de perfecte echtgenoot en de perfecte vader. Dat mijn man een tip gegeven heeft? Dat kan iedereen.”
 3. “De ene smaakmaker is nog niet weg, of het volgende jonge talent staat al klaar”: Stad Hasselt reageert enthousiast op komst Pajtim Bajrami
  Hasselt

  “De ene smaakmaker is nog niet weg, of het volgende jonge talent staat al klaar”: Stad Hasselt reageert enthousi­ast op komst Pajtim Bajrami

  Het nieuws dat sterrenchef Luc Bellings zijn toprestaurant op de Luikersteenweg in Hasselt gaat sluiten, kwam onverwachts. Dat vertelt schepen van Horeca Rik Dehollogne (N-VA). Maar intussen maakte jong talent Pajtim Bajrami bekend dat hij staat te popelen om het restaurant over te nemen. “Een fijne verrassing”, zo klinkt het bij de stad.