Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © VDI

Politie verhoort vijf personen, nadat ziekenhuis van Maaseik patiënt met schotwonden opvangt

Maaseik/MaasmechelenVijf personen zijn woensdagochtend verhoord, nadat afgelopen dinsdag een 23-jarige patiënt met twee schotwonden in de bovenbenen binnengebracht werd in het ziekenhuis ZOL Campus Maas en Kempen. Dat laat het Parket Limburg weten. Diezelfde dinsdag hield de lokale politie Lanaken-Maasmechelen een huiszoeking, waarbij de Dennenlaan in Maasmechelen tijdelijk werd afgezet. Ook het labo van de FGP en een wapendeskundige kwamen ter plaatse. 

 1. Patro Eisden en Thes delen de punten in matige derby: “Vooraf had ik voor een punt getekend, uiteindelijk zat er voor Patro meer in”
  voetbal eerste nationale

  Patro Eisden en Thes delen de punten in matige derby: “Vooraf had ik voor een punt getekend, uiteinde­lijk zat er voor Patro meer in”

  De Limburgse derby tussen Patro Eisden en Thes Sport bracht niet het vuurwerk dat velen verwachtten. Het werd een gesloten wedstrijd met amper doelkansen. Beide defensieve blokken hielden de ruimtes klein, terwijl de aanvallende linies zelden gevaar creëerden. De brilscore is dan ook een terechte weergave van de het spelbeeld. Beide teams konden zich achteraf in de puntendeling vinden. Al vond trainer Stijnen, dat Eisden met twee goede mogelijkheden van Bounou het meeste aanspraak maakte op de zege.
 2. Joost Venken (RoodGroen+) kampt met burn-out en stapt op als schepen: “Bijdrage voor de Hasselaar ging ten koste van mezelf”
  PREMIUM
  Hasselt

  Joost Venken (RoodGroen+) kampt met burn-out en stapt op als schepen: “Bijdrage voor de Hasselaar ging ten koste van mezelf”

  Joost Venken, Hasselts schepen voor RoodGroen+, stapt na acht jaar op als schepen. Dat laat hij zelf weten in een online afscheidsbrief. Hij kampt met een burn-out en schrijft in de brief hoe hij de afgelopen jaren “de lat voor zichzelf té hoog gelegd heeft”. Venken legt daarom zijn ambt als schepen voorgoed neer, maar blijft wel actief in de gemeenteraad.