Afgelopen weekend heeft de politie LAMA 547 voertuigen gecontroleerd in Lanaken en Maasmechelen.
Volledig scherm
Afgelopen weekend heeft de politie LAMA 547 voertuigen gecontroleerd in Lanaken en Maasmechelen. © Jempi Welkenhuyzen

Politie LAMA controleerde 547 voertuigen tijdens verkeersactie

Maasmechelen/LanakenIn de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie LAMA 547 voertuigen gecontroleerd in Lanaken en Maasmechelen. De controle werd in samenwerking met de Douane en Accijnzen uitgevoerd, die ter plaatse bijna 5.200 euro aan boetes heeft geïnd. Eén bestuurder overtrad de avondklok, en moest ter plaatse een boete van 250 euro betalen. 

 1. Strengere quarantainecontroles in Limburg staan nog niet overal op punt: “Politiebezoek in Hasselt en Genk, maar even verderop in Sint-Truiden niet”
  PREMIUM
  Limburg

  Strengere quarantai­ne­con­tro­les in Limburg staan nog niet overal op punt: “Politiebe­zoek in Hasselt en Genk, maar even verderop in Sint-Trui­den niet”

  De quarantainecontrole is nog vòòr de kerstvakantie als nieuwe maatregel aangekondigd, al vlot die controle nog niet overal in Limburg. Zo kunnen reizigers die uit een rode zone terugkeren naar hun woonplaats in Zonhoven, Sint-Truiden en Maasmechelen nog even op beide oren slapen. “Hier wachten we nog steeds op de lijst met namen van wie in quarantaine moet”, klinkt het. Maar de inwoners van Hasselt, Genk en Bilzen? “Die mogen zeker telefoontjes, stoepbezoeken én zelfs de politieagent verwachten als ze zich niet aan de maatregel houden.”
 2. Rustige oudejaarsnacht in Limburg op enkele lockdownfeestjes na: “Zeer moeilijk om vuurwerk ter plaatse vast te stellen”
  Limburg

  Rustige oudejaars­nacht in Limburg op enkele lockdown­feest­jes na: “Zeer moeilijk om vuurwerk ter plaatse vast te stellen”

  In Limburg is het op oudejaarsnacht relatief rustig gebleven en hebben de politiezones redelijk weinig inbreuken moeten vaststellen. Overal kwamen meldingen van vuurwerk binnen, maar de feiten ter plaatse vaststellen bleek onbegonnen werk. In Lummen legde de politie in het bijzijn van VTM Nieuws een feestje stil. In Beringen was het ook prijs en schreef de politie in totaal 32 pv’s uit.
 3. “Vrouwelijk gezag wordt niet altijd aanvaard”: ‘Op Interventie’ in Limburg met Sandra (47) van politie CARMA
  PREMIUM
  Genk

  “Vrouwelijk gezag wordt niet altijd aanvaard”: ‘Op Interven­tie’ in Limburg met Sandra (47) van politie CARMA

  Het nieuwe seizoen van het VTM-programma ‘Op Interventie’ start vandaag en dit keer kijkt Vlaanderen mee over de schouders van politie CARMA. Het korps rond de Genkse stad werpt zich alle dagen in de frontlinie met soms gevaarlijke drugsinvallen of mysterieuze steekpartijen. Opvallend figuur is de goedlachse inspecteur Sandra (47), die met een dosis humor en strengheid de geboren bemiddelaarster lijkt. “Niet iedereen kan om met vrouwelijk gezag, en ik hou daar dan rekening mee", zegt ze.
 4. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"