De gemeente sloot het traject ‘Naar de Kern' af, om nu een masterplan van de Pauwengraaf uit te werken.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente sloot het traject ‘Naar de Kern' af, om nu een masterplan van de Pauwengraaf uit te werken. © RV

“Pauwengraaf wordt groener, smaller en gezelliger”: Maasmechelen gaat de strijd aan tegen hoge leegstand

MaasmechelenDe Pauwengraaf in Maasmechelen is al decennia lang het handelscentrum van de gemeente, maar kent vandaag te veel leegstand. De gemeente gaat nu 2,7 miljoen euro investeren in een metamorfose van de winkelstraat met focus op vergroenen én gezelligheid. “Het zal niet zomaar om wat bloemenperkjes gaan”, weet Herbert Coox, schepen van Toerisme (Open Vld).

 1. PKP DWNTWN brengt de eerste festivalvibes al naar Hasselt
  Hasselt

  PKP DWNTWN brengt de eerste festivalvi­bes al naar Hasselt

  Op Pukkelpop is het nog even wachten, maar in Hasselt waren de eerste festivalvibes dit weekend al te voelen. PKP DWNTWN warmt de binnenstad immers het hele weekend op met live rooftopconcerten, afterparties en alles rond street style. Aan Quartier Blue waren er zaterdag optredens van Portland, Berre en Isaac Roux. Bij Très Belge kon u genieten van optredens van Dikke, Jelle en Dworfi en aan het Groenplein waren er ‘s avonds optredens van Pelace & Cellini. De afterparty vindt plaats in De Serre en Café Café. Op zondag zijn er aan het Capucienenplein doorlopend events, gaande van 3x3 basketwedstrijden, skatejams, dj-sets van onder andere Bibi Seck, Jewels, Aso Asin, Young Mo, Prinsezy, Timmerman, DTM Funk en Manz tot live streetart door Lindert Steegen, foodtrucks en workshops door Villa Basta. Bij de stad Hasselt reageerde men zaterdagavond al erg tevreden over de opkomst. Exacte cijfers zijn door de verschillende locaties moeilijk te weergeven.
 2. Dronken Tsjechen zorgen voor overlast aan de Markt
  Maaseik

  Dronken Tsjechen zorgen voor overlast aan de Markt

  Afgelopen weekend zorgden dronken Tsjechen voor problemen op de Markt in Maaseik. De politie Maasland kreeg om 0.10 uur een klacht binnen met betrekking tot nachtlawaai, vandalisme en openbaar dronkenschap. Bij aankomst troffen ze de Tsjechen aan, die allen dronken waren. Eén van hen had een ruitje ingeslagen aan de Fortis. Ze maakten ook lawaai en zorgden voor geluidsoverlast. Een tweede ploeg moest bijstand komen verlenen en vier mensen werden ter ontnuchtering overgebracht naar het commissariaat. De nodige pv’s werden opgesteld.