Shane R. en Brian V.G. moeten zich voor het hof van assisen in Tongeren verantwoorden voor de moord op Hilmi Gedik
Volledig scherm
Shane R. en Brian V.G. moeten zich voor het hof van assisen in Tongeren verantwoorden voor de moord op Hilmi Gedik © Mine Dalemans

‘Partners in crime’ op gespannen voet in de beschuldigdenbank voor kappersmoord

Na de moord op Hilmi Gedik (39) op 29 november 2012 werden de speurders overstelpt met politionele informatie over mogelijke verdachten. Eerst werd de Aquino clan onder de loep genomen, daarna volgde de clan C. Maar finaal staan ‘partners in crime’ Shane R. (30) en Brian V.G. (27) in de beschuldigdenbank. Na hun arrestatie in 2014 bekoelde de jarenlange vriendschap tussen de twee, die samen heel wat op hun kerfstok hebben. Met een voelbare spanning in de assisenzaal tot gevolg.

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. ASSISEN. Familie Aquino voerde eigen onderzoek naar moord op Silvio: “Er werden heel wat bedreigingen geuit”
  Oudsbergen/Maasmechelen

  ASSISEN. Familie Aquino voerde eigen onderzoek naar moord op Silvio: “Er werden heel wat bedreigin­gen geuit”

  Speurders vatten vanochtend het laatste deel aan van de presentatie van hun ‘uiterst complex’ onderzoek rond de moord op Silvio Aquino. Daarin werd beschreven hoe enkele leden van de Aquino-familie zelf een “parallel onderzoek” uitvoerden, met heel wat bedreigingen tot gevolg. “Daardoor moesten beschuldigden Sandro (52) en Bosko (40) Hamidovic zelfs met een speciaal regeringsvliegtuig, dat enkel voor hen gereserveerd was, overgebracht worden uit Frankrijk.”
 3. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.