Sofie Voncken met haar papa Jean-Pierre. "Haar ziekte wordt al drie jaar in bedwang gehouden dankzij de cannabisolie".
Volledig scherm
Sofie Voncken met haar papa Jean-Pierre. "Haar ziekte wordt al drie jaar in bedwang gehouden dankzij de cannabisolie". © Karolien Coenen

"Papa, ga ik nu dood?"

MAASMECHELENJean-Pierre Voncken is woedend. Zijn 9-jarige dochter die aan zware epilepsie lijdt, heeft nog maar net genoeg cannabisolie voor de komende drie weken. Al de rest werd in beslag genomen door het gerecht, vermits het om een illegaal product gaat. "Ons laatste redmiddel wordt nu zelfs afgepakt. Moet mijn dochter legaal sterven?"

  1. IC-treinen tussen Blankenberge en Genk twee weekends omgeleid
    Genk

    IC-trei­nen tussen Blankenber­ge en Genk twee weekends omgeleid

    Tijdens de weekends van 15-16 en 22-23 januari voert spoornetbeheerder Infrabel een aantal belangrijke vernieuwingswerken uit. Daardoor kunnen er tijdens deze weekends geen treinen rijden tussen Leuven en Landen. Om de hinder voor de reiziger zoveel mogelijk te beperken, legt NMBS vervangbussen in en leidt ze een aantal treinen om. De IC-treinen tussen Blankenberge en Genk worden tijdens de verschillende weekends dus ook omgeleid tussen Leuven en Landen. Deze treinen rijden ook niet tussen Hasselt en Genk. Reizigers die van en naar Kiewit, Bokrijk en Genk moeten, kunnen in Hasselt overstappen op een andere trein. Reizigers van en naar Tienen kunnen de vervangbussen nemen die rijden tussen Leuven en Landen.