Poëzie en natuur Illustratie
Volledig scherm
Poëzie en natuur Illustratie © Benoit De Freine

Op 28 januari krijg je ‘natuur op je bord’ bij de Academie in Maasmechelen

MaasmechelenIn het kader van gedichtendag krijg je in de Academie voor Muziek, Theater en Dans poëzie geserveerd rond het thema natuur. De leerlingen van de derde graad woordlab ontvangen iedereen graag om de voorstellingen rond poëzie en natuur bij te wonen.

 1. Zo VeloVeilig is Maasmechelen: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Maasmechelen

  Zo VeloVeilig is Maasmeche­len: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Maasmechelen hebben 12 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. VELOVEILIG. Genk wordt door lezers als veiligste centrumstad van Vlaanderen aangeduid: “Dit geeft ons energie om nog meer mensen op de fiets krijgen!”
  PREMIUM
  Genk

  VELOVEILIG. Genk wordt door lezers als veiligste centrum­stad van Vlaanderen aangeduid: “Dit geeft ons energie om nog meer mensen op de fiets krijgen!”

  Van 7 tot 15 mei hebben tienduizenden Vlamingen gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Daarnaast hebben 37.516 lezers deelgenomen aan een grote bevraging over hoe VeloVeilig hun gemeente is. In Genk vindt 58 procent van de mensen dat de stad veilig is voor fietsers, het hoogste aantal van alle centrumsteden. “Maar dat wil niet zeggen dat het niet beter kan”, blijft burgemeester Wim Dries (CD&V).