Een archiefbeeld vanuit Lanaken toen de Maas erg hoog stond.
Volledig scherm
Een archiefbeeld vanuit Lanaken toen de Maas erg hoog stond. © ENL

Ook Maasmechelen plant opruimacties langs Maas: hier kan je je opgeven als vrijwilliger

MaasmechelenIn Lanaken werd er al een opruimactie aangekondigd in de Maasdorpen na het noodweer, nu springt ook de buurgemeente Maasmechelen op de kar. De opruimacties vinden er plaats op 31 juli, 3 augustus en 6 augustus. Wie wil, kan een handje helpen als vrijwilliger.

  1. Hasselt viert 135-jarig bestaan van stokerij Fryns met boek, driedelige expo en geurkunst: “Prachtige bevestiging van onze ambacht en vakmanschap”
    PREMIUM
    Hasselt

    Hasselt viert 135-jarig bestaan van stokerij Fryns met boek, driedelige expo en geurkunst: “Prachtige bevesti­ging van onze ambacht en vakman­schap”

    De Hasseltse stokerij ‘Fryns Distillery’ bestaat 135 jaar en dat laten de stedelijke musea niet aan zich voorbij gaan. Zo loopt er vanaf zaterdag een driedelige expo over de vijf generaties Fryns in Bibliotheek Hasselt Limburg, Het Stadsmus en het Jenevermuseum. Ook verschijnt er een boek over de jeneverstokers én voorziet kunstenaar Peter de Cupere geurkunst ter ere van de familie, gemaakt van niet minder dan...120 kilogram jeneverbes.