Marco Mariotti aan het kasteel van Leut.
Volledig scherm
Marco Mariotti aan het kasteel van Leut. © Mine Dalemans

Onze journalist Marco Mariotti (31) schrijft boek over geschiedenis van Maasmechelen: “Het moet vooral begrijpbaar zijn voor alle leeftijdsgroepen”

MaasmechelenOnze journalist Marco Mariotti (31) dook twee jaar geleden in de geschiedenisboeken en documenten van lokale archeologen om meer te weten te komen over wat er zich miljoenen jaren geleden afspeelde langs de Maas. Het resultaat: een laagdrempelig geschiedenisboek over de gemeente Maasmechelen. 

  1. Bewusteloze bestuurder rijdt met cruisecontrol en Lane Assist 25 kilometer over E314 van Genk tot Halen: “Bewijst dat rijhulpmiddelen géén overbodige luxe zijn”
    Play
    Hasselt/Genk/Halen

    Bewustelo­ze bestuurder rijdt met cruisecon­trol en Lane Assist 25 kilometer over E314: “Bewijst dat rijhulpmid­de­len géén overbodige luxe zijn”

    Een bewusteloze bestuurder werd zondagochtend met zijn Renault Clio op de E314 van Genk richting Halen gesignaleerd. Door de cruisecontrol en ‘Lane Assist’ kon de auto zelfstandig op de rijstrook blijven, en dat liefst 25 kilometer lang. De Federale wegpolitie en een opgeroepen politieploeg van de zone CARMA deden de auto uiteindelijk vertragen door voor de Clio te gaan rijden.