De Europese zeearend.
Volledig scherm
PREMIUM
De Europese zeearend. © Hugo Willocx

Naast wolf en jakhals kunnen ook deze dieren volgen in Limburg: “Verschiet niet van zeearend in de Maasvallei”

LimburgAan de wolvenpopulatie in Limburg geraken we stilaan gewoon en de komst van de goudjakhals blijkt intussen realistisch. Maar aan hoeveel extra wilde diersoorten mag Limburg zich de komende jaren verwachten, en waarom hoort de bruine beer daar zeker niét bij? Jan Loos van Welkom Wolf neemt het wildbestand onder de loep.

 1. Waar gaan we in de toekomst wonen en werken? Limburgers mogen mening geven over ruimtelijke plannen van provincie
  Hasselt

  Waar gaan we in de toekomst wonen en werken? Limburgers mogen mening geven over ruimtelij­ke plannen van provincie

  Het provinciebestuur Limburg legde onlangs in het ‘Ruimtepact 2040' vast hoe de provincie er in 2040 zou moeten uitzien op vlak van ruimtelijke ontwikkeling. Hoe gaan onze steden en dorpen eruitzien? Waar zullen we wonen? Waar kan er aan landbouw gedaan worden? En wat moet open ruimte blijven? Vanaf 17 februari kunnen de Limburgers het plan zelf inkijken en er hun mening over geven.
 2. Mila (1,5) onverwachts nog twee keer geopereerd na verwijderen van levensbedreigende tumor: “Toen ze wakker werd, moest en zou ze mama en papa zien”
  PREMIUM
  Dilsen-Stokkem

  Mila (1,5) onver­wachts nog twee keer geopereerd na verwijde­ren van levensbe­drei­gen­de tumor: “Toen ze wakker werd, moest en zou ze mama en papa zien”

  De kleine Mila, die vorige week aan een levensbedreigende tumor werd geopereerd, is na die geplande ingreep nog twee keer onder het mes gemoeten. Eén keer duurde de operatie opnieuw bijna 3,5 uur. Het meisje verblijft nog steeds op de afdeling intensieve zorgen in het Duitse ziekenhuis. “Ze is zo sterk, we houden het niet voor mogelijk”, zegt mama Debbie Geerkens. Zij legt uit wat er precies gebeurde.
 3. KIJK. Hasseltse school wint bezoek van Tom Waes dankzij indrukwekkende veldslag: “Met zwaarden, schilden en alles erop en eraan”
  PREMIUM
  Hasselt

  KIJK. Hasseltse school wint bezoek van Tom Waes dankzij indrukwek­ken­de veldslag: “Met zwaarden, schilden en alles erop en eraan”

  Een veldslag tussen de Romeinen en Eburonen? Dan is Tom Waes tegenwoordig nooit veraf. De leerlingen en leerkrachten van het Virga Jessecollege in Hasselt gingen elkaar te lijf met nepzwaarden en -schilden. En daarvan was de ‘Het Verhaal van Vlaanderen’-presentator onder de indruk. “Wat zo'n video op YouTube allemaal niet kan teweegbrengen”, lacht adjunct-directeur Stijn Vandevelde.
 1. Gepensioneerde man (71) riskeert 18 maanden cel voor doodsbedreigingen aan minister Zuhal Demir: “Ontzettend veel spijt van”
  PREMIUM
  Genk/Tongeren

  Gepensio­neer­de man (71) riskeert 18 maanden cel voor doodsbe­drei­gin­gen aan minister Zuhal Demir: “Ontzettend veel spijt van”

  217 haatberichten stuurde een gepensioneerde zeventiger uit Bilzen, die van zijn pensioen geniet in Italië, in 2018 naar het partijbureau van N-VA. Zo’n veertig mails waren berichten met doodsbedreigingen aan het adres van minister Zuhal Demir. “Het was sterker dan mezelf, maar ik heb nooit de toedracht beseft van wat ik geschreven heb", deed de naar eigen zeggen ‘getraumatiseerde’ zeventiger zijn verhaal voor de strafrechter.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.