Het Vrijthof in Tongeren/Slachtoffer Silvio Aquino
Volledig scherm
PREMIUM
Het Vrijthof in Tongeren/Slachtoffer Silvio Aquino © BELGA/De redactie

Na vier weken valt doek over assisenproces Silvio Aquino: weduwe Silvia begripvol voor opgelegde straffen

OudsbergenEen levenslange celstraf voor clanleider Sandro Hamidovic (52) en 28 jaar cel voor opdrachtgever Martino Trotta (62): dat is na zeventien procesdagen het verdict voor de ‘generaals’ die verantwoordelijk zijn voor de dood van Silvio Aquino. De drie ‘soldaten’ van de mislukte gijzeling op 27 augustus 2015 kregen mildere straffen. De weduwe van Silvio keek ook haar gijzelaars wekenlang recht in de ogen maar vindt nu berusting in de uitspraak.

 1. ‘Buurman’-frontman Geert Verdickt speelt op Hogeschool PXL ter ere van ‘Dag van de Dyslexie’
  Hasselt

  ‘Buur­man’-front­man Geert Verdickt speelt op Hogeschool PXL ter ere van ‘Dag van de Dyslexie’

  De Hogeschool PXL staat vandaag stil bij de ‘Dag van de Dyslexie’ en dat met niemand minder dan Geert Verdickt, de frontman van Buurman. Samen presenteren ze het lied ‘26 letters dansen in mijn hoofd’ om extra aandacht te geven aan dyslexie. “Op die manier willen we een hart onder de riem steken bij onze 350 studenten met dyslexie en hen te tonen dat ze niet alleen zijn”, aldus algemeen directeur Ben Lambrechts.
 2. Geen ijspiste en thermostaat naar 19 graden Celsius: dit is hoe Bree de energiecrisis bestrijdt
  Bree

  Geen ijspiste en thermo­staat naar 19 graden Celsius: dit is hoe Bree de energiecri­sis bestrijdt

  De energiecrisis hakt erin en iedereen moet op zoek gaan naar oplossingen om deze te bestrijden. Dat geldt ook voor alle gemeenten. In Bree is er al flink nagedacht over de manier waarop men met de crisis moet omgaan. Een ijspiste moeten de inwoners deze winter bijvoorbeeld niet verwachten. “Het kan niet zijn dat er belastinggeld uitgegeven wordt terwijl we nu al weten dat er deze winter gezinnen zijn die hun energierekeningen niet kunnen betalen”, zegt burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V).
 3. Jessa Ziekenhuis wil elf huizen en bouwgrond kopen om plaats te maken voor nieuwbouw van 85 meter hoog, maar tegen de wil van bewoners: “Plots moeten we ons leven helemaal opnieuw inrichten”
  PREMIUM
  Hasselt

  Jessa Ziekenhuis wil elf huizen en bouwgrond kopen om plaats te maken voor nieuwbouw van 85 meter hoog, maar tegen de wil van bewoners: “Plots moeten we ons leven helemaal opnieuw inrichten”

  Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt heeft plannen om elf woningen en één bouwgrond te kopen in de Salvatorstraat. Met die extra ruimte wil het ziekenhuis een duurzame ontsluiting creëren voor het nieuwe ziekenhuis dat vanaf midden 2024 op de Salvatorsite gebouwd wordt. “Onteigeningen zijn het niet, want elke eigenaar krijgt de keuze", zegt Jessa. “Maar het is geen keuze meer als we plots in een werf, middenin verkeersdrukte en in de schaduw van een 85 meter hoog gebouw moeten wonen”, reageren de bewoners.