Motards zijn kwetsbaar in het verkeer.
Volledig scherm
Motards zijn kwetsbaar in het verkeer. © RV

Minister Lydia Peeters deelt tips op Dag van de Motorrijder: “Opletten nu de lentezon weer uitkomt”

LimburgMotorrijders kunnen vandaag op 16 locaties verspreid over heel Vlaanderen hun motor laten nachecken én oefenen op behendigheid. Met de lente breekt ook het moment aan waarop heel wat motorrijders zich opnieuw in het verkeer begeven. Daarom organiseert Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) met de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) de vijfde editie van de Dag van de Motorrijder. 

 1. Buschauffeurs leggen werk neer na zware agressie in Genk: “Laat hen bodycams dragen als afschrikmiddel”

  Buschauf­feurs leggen werk neer na zware agressie in Genk: “Laat hen bodycams dragen als afschrik­mid­del”

  Nadat een buschauffeur van De Lijn woensdagavond zware klappen heeft gekregen, hebben zijn collega’s in Limburg donderdagochtend het werk neergelegd. “Jammer dat de reizigers hier het slachtoffer van zijn, maar het is de enige manier om aan minister Lydia Peeters het agressieprobleem op het openbaar vervoer duidelijk te maken”, zegt Chris Janssens van Vlaams Belang, die alle buschauffeurs wil uitrusten met bodycams.
  Genk
 2. Ons Dak in Maaseik installeert bijna 300 zonnepanelen op sociale woningen: “Primeur voor Limburg”
  PREMIUM

  Ons Dak in Maaseik instal­leert bijna 300 zonnepane­len op sociale woningen: “Primeur voor Limburg”

  De sociale huisvestingsmaatschappij Ons Dak heeft de primeur in Limburg beet, om massaal zonnepanelen te plaatsen op het dak van sociale woningen. Minister Zuhal Demir (N-VA) installeerde zondag het laatste exemplaar van een eerste reeks zonnepanelen op de daken van Ons Dak in Maaseik, in totaal 296 stuks. “We mogen ons op de borst kloppen, maar moeten ook zien dat niemand uit de boot valt", zegt Demir.
  Maaseik