Eric Engelen, met de lach op het gezicht, bezig aan zijn 32ste beklimming.
Volledig scherm
PREMIUM
Eric Engelen, met de lach op het gezicht, bezig aan zijn 32ste beklimming. © Mine Dalemans

Maar liefst 105 keer de terril op... Eric (50) doet het en wij gingen (eventjes) mee: “Sushi en pizza helpen mij naar boven”

Maasmechelen“Ik voel me in orde en zie het helemaal goed komen.” Eric Engelen (50) loopt met een brede lach op het gezicht terwijl hij zijn straffe stunt volbrengt. De politieman wil 8.848 hoogtemeters in één dag lopen en koos de mijnterril in Eisden uit om zijn stunt te doen: 105 keer naar de top. Wij gingen langs, wandelden één keer naar boven en deden vooral ons petje af. 

 1. Liefhebber van de flipperkast? Het Jenevermuseum laat bezoekers vanaf 20 mei elke donderdagavond op “hét icoon van de Vlaamse cafécultuur” flipperen
  PREMIUM
  Hasselt

  Liefhebber van de flipper­kast? Het Jenevermu­se­um laat bezoekers vanaf 20 mei elke donderdag­avond op “hét icoon van de Vlaamse cafécul­tuur” flipperen

  Het Jenevermuseum pakt uit met ‘Pinball Mania’, een gloednieuwe expo waarin hét icoon van de Vlaamse cafécultuur uit de jaren tachtig centraal komt te staan: de flipperkast. Maar liefst twintig soorten - van de eerste eenvoudige spijkertafels tot de levendige lichtkasten - fleuren vanaf nu het museum op, én laten bezoekers al flipperend over de kast leren. “Want vanaf 20 mei kan je elke donderdagavond met bubbels het museum afhuren voor een flipperavond met vrienden én jenever”, aldus Davy Jacobs, directeur van het museum.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op