Harie Opsteyn werd 88 jaar. Rechts met Will Tura die rond 1974 de uitbreiding van de winkel kwam openen.
Volledig scherm
PREMIUM
Harie Opsteyn werd 88 jaar. Rechts met Will Tura die rond 1974 de uitbreiding van de winkel kwam openen. © RV

LEVENSVERHAAL. Oprichter gekende muziekwinkel Opsteyn overleden: “Toen Will Tura de winkel bezocht, zag het zwart van het volk”

In 1963 dook er een klein muziekwinkeltje op langs de Rijksweg in Eisden waar je plaatjes, blaasinstrumenten, accordeons en gitaren kon kopen. Harie Opsteyn en zijn vrouw Anna runden de zaak om uit te groeien tot een begrip in het Maasland, met later vestigingen in Genk en Heusden-Zolder. Tienduizenden Limburgers kochten hun allereerste single’tje of instrument bij Opsteyn. “Maar zijn allergrootste liefde bleef al die tijd zijn eigen accordeon, en ‘ons ma’ natuurlijk”, vertellen zijn kinderen.

 1. Bestuurster (33) vlucht weg van verkeerscontrole, rijdt politiemotard aan, en... ontsnapt aan zware straf: “Niet bewezen dat ze die agent wilde doden”
  PREMIUM

  Bestuur­ster (33) vlucht weg van verkeers­con­tro­le, rijdt politiemo­tard aan, en... ontsnapt aan zware straf: “Niet bewezen dat ze die agent wilde doden”

  Een vrouw uit As, die op 13 september 2020 wegvluchtte van een verkeerscontrole in Oudsbergen en aan 100 km per uur een politiemotard aanreed, ontsnapt met een werkstraf aan een zware veroordeling voor poging doodslag. Voor de getroffen agent weegt het gevolg van de aanrijding vooral psychisch door. En de vrouw? Die kwam met een eigen versie van het voorval op de proppen.
  As, Tongeren
 2. Ons Dak in Maaseik installeert bijna 300 zonnepanelen op sociale woningen: “Primeur voor Limburg”
  PREMIUM

  Ons Dak in Maaseik instal­leert bijna 300 zonnepane­len op sociale woningen: “Primeur voor Limburg”

  De sociale huisvestingsmaatschappij Ons Dak heeft de primeur in Limburg beet, om massaal zonnepanelen te plaatsen op het dak van sociale woningen. Minister Zuhal Demir (N-VA) installeerde zondag het laatste exemplaar van een eerste reeks zonnepanelen op de daken van Ons Dak in Maaseik, in totaal 296 stuks. “We mogen ons op de borst kloppen, maar moeten ook zien dat niemand uit de boot valt", zegt Demir.
  Maaseik
 1. Politie LRH examineert 1.200 Limburgse leerlingen tijdens ‘Grote Voetgangersexamen’: “Cruciale kennis én een leuke beloning”

  Politie LRH examineert 1.200 Limburgse leerlingen tijdens ‘Grote Voetgan­gers­exa­men’: “Cruciale kennis én een leuke beloning”

  Voor de Hasseltse basisschool De Kievit werd het een spannende start van de schoolweek. Zo legden de leerlingen van het vierde leerjaar daar maandagmiddag ‘Het Grote Voetgangersexamen’ af, onder het toeziend oog van de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH). Daarmee zijn ze de eersten van zo’n 1.200 leerlingen uit bijna veertig verschillende scholen uit de politiezone. “Een zenuwslopend examen voor sommigen, maar wel nodig”, zegt Wilfried op ‘t Roodt, schooldirecteur van BS De Kievit.
  Hasselt