Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Geert De Rycke

Laat gratis je fiets labelen op vrijdag 8 juli

MaasmechelenOm fietsendiefstal tegen te gaan kan je gratis je fiets laten labelen op het plein van het Binnenhof. 

 1. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 2. Vincentius Limburg blaast 25 kaarsjes uit
  Genk

  Vincentius Limburg blaast 25 kaarsjes uit

  Op 18 september viert Vincentius Limburg het 25-jarig bestaan aan de C-Mine in Genk. In 1996 werd de vzw opgericht en stond dit gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Door corona moest het jubileum met een jaartje worden uitgesteld. De vzw houdt zich bezig met het aanbieden van voedsel en kledij en helpt op alle vlakken die de sociale inclusie bevorderen. Sommige afdelingen in Limburg bestaan inmiddels al meer dan 150 jaar en in totaal telt de vzw in onze provincie meer dan 1.100 vrijwilligers. Zo werden in 2021 bijna 3.900 gezinnen per maand bereikt. Op 18 september staat iedereen even stil bij al het geleverde werk.
 1. Kasteel van Leut trekt 10.000 bezoekers tijdens eerste maand Zomerleute: “Ze kunnen bovendien zélf meebouwen aan de toekomstvisie van het domein”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Kasteel van Leut trekt 10.000 bezoekers tijdens eerste maand Zomerleute: “Ze kunnen bovendien zélf meebouwen aan de toekomstvi­sie van het domein”

  In juli kwamen al 10.000 mensen het kasteeldomein Vilain XIIII in Leut verkennen. Toerisme Vlaanderen heeft grootse plannen met het kasteel en is dan ook tevreden met de opkomst. “Bezoekers kunnen bovendien hun toekomstvisie geven en hebben dat ook massaal gedaan. We kregen input van maar liefst 1.000 mensen”, vertelt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA).
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.