Op sociale media circuleren meerdere berichten om over te gaan tot een opstand.
Volledig scherm
PREMIUM
Op sociale media circuleren meerdere berichten om over te gaan tot een opstand. © RV

Jongeren roepen op tot coronaopstand in Maasmechelen, politie start onderzoek: “We nemen dit heel serieus”

MaasmechelenOp sociale media circuleert sinds dit weekend de oproep om zaterdag over te gaan tot een opstand in Maasmechelen, naar aanleiding van de coronamaatregelen. “Heel Maasmechelen in opstand", klinkt het. Intussen bestaat er ook al een besloten groep waarin de actie zou worden voorbereid. De politie is een onderzoek gestart. “Jammer dat enkele heethoofden hierachter zitten", zegt Raf Terwingen (CD&V), burgemeester van Maasmechelen.

 1. Aspergeboerin krijgt twee jaar cel voor cannabisplantage en xtc-labo in haar kwekerij: “Zij stond aan de basis van de illegale drugsproductie”
  PREMIUM
  Dilsen-Stokkem

  Aspergeboe­rin krijgt twee jaar cel voor cannabis­plan­ta­ge en xtc-labo in haar kwekerij: “Zij stond aan de basis van de illegale drugspro­duc­tie”

  De 55-jarige Bocholtse die in 2015 samen met haar intussen overleden man H. een aspergekwekerij uitbaatte op domein Schootsheide in Elen (Dilsen-Stokkem) is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar omdat ze enkele Nederlanders een cannabisplantage en een XTC-labo liet opzetten in een loods en een stal op haar domein. De illegale drugsproductie en -verkoop leverde bijna 300.000 euro op. Zelf had de vrouw de vrijspraak gevraagd omdat ze niets afwist van de drugs. De strafrechtbank volgde niet. “Zonder haar tussenkomst was dit onmogelijk geweest.”
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Nagelstyliste Veronique (36) viert heropening met ballonnen en coronaproof zoetigheid: “Cruciaal, want mentaal blijft het nog steeds zwaar”
  PREMIUM
  Hasselt

  Nagelsty­lis­te Veronique (36) viert heropening met ballonnen en corona­proof zoetigheid: “Cruciaal, want mentaal blijft het nog steeds zwaar”

  Na vier maanden wachten én een naakt protest, mag de Hasseltse nagelstyliste Veronique Marchand (36) net zoals de volledige beautysector eindelijk weer aan de slag. Een heropening die Veronique met zoete attenties en ballonnen in haar ‘V-Nails & Feet’-studio in Kuringen viert, maar die ook een bittere smaak heeft. “Ontelbare keren ben ik tijdens de lockdown opgebeld met de vraag of ik toch niet iemands nagels wilde verzorgen. Dat was altijd braaf ‘nee’, maar die klant ben ik nu wel voorgoed kwijt.”
 1. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park

 2. Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervolging
  Play

  Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervol­ging