Imkers Tom en Roos samen met Bjorn van het bedrijf Gubbels in Maasmechelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Imkers Tom en Roos samen met Bjorn van het bedrijf Gubbels in Maasmechelen. © Karolien Coenen

Jonge imkers plaatsen bijenkasten op bedrijventerrein om diefstal en vandalisme tegen te gaan: “Collega’s kregen er hier al vaker mee te maken”

MaasmechelenOp het bedrijventerrein van Masterbloc Gubbels in Maasmechelen vliegen sinds kort masaal de bijen rond. Ze vliegen er van hun bijenkast naar de Mechelse heide dat er vlakbij ligt. “Roos en Tom vroegen mij of ze hier hun kasten mochten opstellen omdat ze hier veilig zitten", vertelt Bjorn Gubbels. Imkers hebben immers vaker te maken met diefstal of vandalisme. 

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Hannes Meeus (KVK Tienen) legt vinger op de wonde na nieuwe thuisnederlaag tegen Patro Eisden: “Missen creativiteit en snelheid om achterstand om te buigen”
  voetbal eerste nationale

  Hannes Meeus (KVK Tienen) legt vinger op de wonde na nieuwe thuisneder­laag tegen Patro Eisden: “Missen creativi­teit en snelheid om achter­stand om te buigen”

  KVK Tienen en zware thuisnederlagen, het begint een kwalijke gewoonte te worden. Niet dat Patro Eisden zoveel indruk maakte, althans niet in de eerste helft toen de Suikerploeg de rangen lange tijd perfect gesloten hield. Maar doelpunten net voor en net na de pauze deden de thuisploeg finaal de das om.