IN BEELD. Italiaanse feestvreugde in straten van Maasmechelen

 1. Maasmechelen pakt deze zomer uit met picknicks in de wijk
  Maasmechelen

  Maasmeche­len pakt deze zomer uit met picknicks in de wijk

  In Maasmechelen kan je deze zomer op verschillende plaatsen picknicken in de wijk. Op die manier hoopt het gemeentebestuur het samenhorigheidsgevoel een boost te geven. Vorige week donderdag was alvast Eisden-Tuinwijk aan de beurt. Daar werd een picknick georganiseerd in het Koninginnepark. Deze woensdag staat er nog een picknick in Mechelen-dorp aan het speelterrein Jagersborg op het programma. Daarna volgen er nog zeker vijf picknickmomenten, onder meer aan het kerkplein van Uikhoven en het Valkeniersplein in Vucht. Meer weten? Kijk dan even op de website van de gemeente.
 2. Ook stalen damplaat van veerpont Meeswijk is beschadigd: “Tijdelijke constructie is dus geen optie”
  PREMIUM
  Dilsen-Stokkem/Maasmechelen

  Ook stalen damplaat van veerpont Meeswijk is beschadigd: “Tijdelijke construc­tie is dus geen optie”

  Een tweede inspectie met een duiker aan het autoveerpont in Meeswijk op de grens van Maasmechelen met Dilsen-Stokkem heeft meer duidelijkheid gebracht over de toestand van de stalen damplaat. “En we hebben geen goed nieuws”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Zo blijkt de plaat – die ongeveer twintig meter lang is – gebogen te zijn en bijgevolg niet meer bruikbaar. Er zal dus naast nieuwe toegangswegen ook een nieuwe damplaat moeten worden voorzien.
 3. Genieten van zomerfilms in openlucht? Vanaf 6 augustus kan het in Hasselt
  Hasselt

  Genieten van zomerfilms in openlucht? Vanaf 6 augustus kan het in Hasselt

  Vanaf vrijdag 6 augustus verandert het grasveld voor de vijver op Domein Kiewit in Hasselt negen dagen lang in een gezellige openluchtcinema. Stad Hasselt en Cinema ZED presenteren daar Zomerfilms 2021. Op het programma staan enkele grote Oscarwinnaars waaronder ‘Nomadland', maar ook een prachtige avant-première, een sprookjesachtige documentaire én enkele uniek omkaderde films. Elke filmavond start na zonsondergang om 21.30 uur.