Repro slachtoffer Josee Widdershoven.
Volledig scherm
Repro slachtoffer Josee Widdershoven. © Benoit De Freine

“Ik krijg ze nog wel en maak haar kapot”

Nadat Josée Widdershoven op 13 december 2009 met een .22 longrifle doodgeschoten werd in de garage van haar woning in Maasmechelen, kwam haar ex-man Lei B. (71) onmiddellijk in beeld als verdachte. De zeventiger was verbitterd door zijn vechtscheiding en vond dat Josée het nog goed deed, ondanks het feit dat hij al het geld van de gezamenlijke rekening had gehaald. “Ik krijg haar nog wel en maak haar kapot,” had hij meermaals gedreigd. Zijn .22 longrifle met geluidsdemper, waar Josée zo bang van was, werd nooit gevonden.

 1. “Het is niet normaal dat je de verdachte van de moord op uw moeder tien jaar lang gewoon kan tegenkomen bij de bakker”

  “Het is niet normaal dat je de verdachte van de moord op uw moeder tien jaar lang gewoon kan tegenkomen bij de bakker”

  Voor het hof van assisen in Tongeren is vandaag het proces gestart tegen Lei B. (71). De zeventiger staat terecht voor de moord op zijn ex-vrouw Josée Widdershoven (°1945) uit Vucht bij Maasmechelen tien jaar geleden. Sinds enkele weken is de beschuldigde echter spoorloos verdwenen. Hij daagde ook niet op voor zijn assisenproces. “Het is niet normaal dat je als dochter tien jaar lang in angst moet leven”, sprak advocaat Bert Partoens de jury toe. “Het vertrouwen in justitie is voor de familie van het slachtoffer ernstig geschaad. Het is aan u om dit nu te herstellen.”
 1. Straffe dronebeelden tonen enorme brand in natuurgebied in Brecht
  Play

  Straffe dronebeel­den tonen enorme brand in natuurge­bied in Brecht

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen