De twintiger gaf voor de strafrechtbank in Tongeren toe dat hij zijn ex-vriendin tegen haar wil meenam en hard aanpakte.
Volledig scherm
PREMIUM
De twintiger gaf voor de strafrechtbank in Tongeren toe dat hij zijn ex-vriendin tegen haar wil meenam en hard aanpakte. © Mine Dalemans

“Hij zei dat hij haar levend zou begraven”: twintiger riskeert 36 maanden cel na gewelddadige ontvoering van ex-vriendin

MaasmechelenEen 26-jarige man die in de gevangenis van Hasselt verblijft riskeert een celstraf van 36 maanden omdat hij op 15 mei zijn ex (20) op een plein in Maasmechelen voor de ogen van haar vrienden bij de keel greep en ontvoerde. Het meisje incasseerde klappen en werd pas uren later door de politie bevrijd in de woning van de twintiger. “Ik verloor het bewustzijn en werd wakker op de achterbank van de auto. De slagen volgden in vlagen,” getuigde het slachtoffer voor de strafrechtbank in Tongeren.

 1. Limburgse Christof (49) is graanboer in Oekraïne en rijdt met 24 ton tarwe naar... West-Vlaanderen: “In België krijg ik er drie keer meer voor”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Limburgse Christof (49) is graanboer in Oekraïne en rijdt met 24 ton tarwe naar... West-Vlaanderen: “In België krijg ik er drie keer meer voor”

  Twaalf jaar geleden verhuisde Christof Conings (49) van het Limburgse Kotem naar Oekraïne om een nieuw leven te beginnen als graanboer. De zaken gingen goed, de oogst lukte altijd glansrijk. En toen barstte de oorlog los. “In september leverde ik nog 50 ton sojabonen, maar ik ben nog steeds niet betaald", zegt hij. De oplossing: zijn pijlen richten op de Belgische markt, zo vertelt hij vanuit zijn vrachtwagen onderweg naar West-Vlaanderen. Een rit van... 1.800 kilometer.
 2. Michel T. (59), die ex met 53 messteken doodde, krijgt ‘toegewijde’ assisenjury voor zich: “Ik wil tijdens het proces gerust bij mijn ouders komen wonen”
  PREMIUM
  Halen/Tongeren

  Michel T. (59), die ex met 53 messteken doodde, krijgt ‘toegewijde’ assisenju­ry voor zich: “Ik wil tijdens het proces gerust bij mijn ouders komen wonen”

  Zes dames en zes heren zullen oordelen over het lot van Halenaar Michel T. (59). De vijftiger moet zich vanaf vrijdag voor het Tongerse assisenhof verantwoorden voor doodslag met 53 messteken op zijn ex-partner Anja Vlayen (49). De uitloting van de volksjury volgde de beschuldigde zelf alvast met de nodige interesse. Ook toen een Antwerpse jongedame duidelijk aangaf dat ze wel een oplossing zou vinden voor de ‘praktische problemen’ om in de jury te zetelen.