Ingrid Cardous en dochter Jessie in het Blommehuys in Maasmechelen.
Volledig scherm
Ingrid Cardous en dochter Jessie in het Blommehuys in Maasmechelen. © Karolien Coenen

Het meest nostalgische winkeltje van het Maasland: “Onze ziel steekt in deze zelfgemaakte aardmannetjes”

MaasmechelenJe zoekt een persoonlijk cadeau voor je grootmoeder die pakweg graag schildert? Dan kneedt en bakt Jessie Repriels uit Maasmechelen een ‘aardmannetje’ met penseel in de hand. De jonge vrouw met krullenbos maakte al honderden gepersonaliseerde aardmannetjes en ziet de populariteit ervan alleen maar toenemen. “Dankzij specifieke details kan het poppetje verwijzen naar iemand die je graag ziet", vertelt Jessie, die het Blommehuys uitbaat met haar mama.

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.