Nederlander Lei B. (71) daagde niet op voor zijn assisenproces in Tongeren. Ook zijn advocaten treden niet meer voor hem op.
Volledig scherm
Nederlander Lei B. (71) daagde niet op voor zijn assisenproces in Tongeren. Ook zijn advocaten treden niet meer voor hem op. © Photonews

“Het is niet normaal dat je de verdachte van de moord op uw moeder tien jaar lang gewoon kan tegenkomen bij de bakker”

Voor het hof van assisen in Tongeren is vandaag het proces gestart tegen Lei B. (71). De zeventiger staat terecht voor de moord op zijn ex-vrouw Josée Widdershoven (°1945) uit Vucht bij Maasmechelen tien jaar geleden. Sinds enkele weken is de beschuldigde echter spoorloos verdwenen. Hij daagde ook niet op voor zijn assisenproces. “Het is niet normaal dat je als dochter tien jaar lang in angst moet leven”, sprak advocaat Bert Partoens de jury toe. “Het vertrouwen in justitie is voor de familie van het slachtoffer ernstig geschaad. Het is aan u om dit nu te herstellen.”

 1. Sofie (28) richt herhalingscursussen op voor kinderen: “Waar ze leerstof spelenderwijs herhalen en corona even vergeten”
  PREMIUM
  Hasselt/Genk

  Sofie (28) richt herhalings­cur­sus­sen op voor kinderen: “Waar ze leerstof spelender­wijs herhalen en corona even vergeten”

  Terwijl de Vlaamse regering tien miljoen euro zal vrijmaken voor zomerkampen die de leerachterstand bij leerlingen moeten wegwerken, bouwt de Hasseltse Sofie Van Elst (28) verder op haar eigen huiswerkbegeleiding en cursussen die ze nog voor de pandemie uit de grond stampte. Zo volgt een bubbel van tien Hasseltse en Genkse kinderen ook deze paasvakantie aan de Klokkuil in Genk een cursus bij Sofie.
 2. Studenten maken ‘curvy’ kaarsen: “We willen taboe rond lichaamsvormen bespreekbaar maken”
  Hasselt/Bilzen/Tongeren

  Studenten maken ‘curvy’ kaarsen: “We willen taboe rond lichaams­vor­men bespreek­baar maken”

  ‘Curves Atelier’, zo heet het ondernemingsproject van vijf studenten uit Hasselt, Tongeren en Bilzen. Daarin staan handgemaakte kaarsen centraal, en dan vooral de verschillende vormen die voorkomen. “Het is een hulpmiddel om diversiteit bespreekbaar te maken, en om de schoonheid van verschillende lichaamsvormen in te zien”, verduidelijkt gedelegeerd bestuurder Eefje Okkes (23) uit Tongeren.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug