Eender welk voorstel, het basketbalplein zal er nog nooit zo hip hebben uitgezien.
Volledig scherm
Eender welk voorstel, het basketbalplein zal er nog nooit zo hip hebben uitgezien. © RV

Het basketbalplein wordt hipper dan ooit: stem hier op jouw favoriete ontwerp

Het basketbalplein van Maasmechelen-centrum krijgt een heuse metamorfose. De gemeente toont nu drie ontwerpen waarop de inwoners tot 8 juli kunnen stemmen. Het volledig plein zal in de zomer opfleuren. 

 1. ASSISEN. Nicht (48) van Silvio Aquino getuigt: “Mensen met een gruwelijk geweten vol jaloezie hebben Silvio het ergste aangedaan wat iemand kan overkomen”
  PREMIUM
  Oudsbergen

  ASSISEN. Nicht (48) van Silvio Aquino getuigt: “Mensen met een gruwelijk geweten vol jaloezie hebben Silvio het ergste aangedaan wat iemand kan overkomen”

  Het oudste kleinkind van de Aquino familie benadrukte in een lange brief die ze in de assisenzaal voorlas het leed van de Aquino’s. “De pijn die wij nu voelen is nog heviger dan toen. Het leven van Silvio is op een verschrikkelijke wijze plots gestopt door mensen met een gruwelijk geweten.” Nadien kwam de moraliteit van beschuldigde Sandro Hamidovic (52) aan bod, die bekende dat hij de schoten op Silvio loste. “Hij gaf zelf toe dat stelen voor hem werken was en hecht enorm veel belang aan uiterlijk vertoon.”
 2. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 1. Jezelf ‘natuurlijk mooi’ maken als Stephanie en Iluna Planckaert? Ontdek hun eigen make-upbox: “Voor alle leeftijden, ook onze mama Christa”
  PREMIUM
  Hasselt

  Jezelf ‘natuurlijk mooi’ maken als Stephanie en Iluna Planckaert? Ontdek hun eigen ma­ke-up­box: “Voor alle leeftijden, ook onze mama Christa”

  “Als je dochter afkomt met de vraag naar make-up, wil je alleen maar het beste”, zegt Stephanie Planckaert. En dus brengt de telg van de populaire familie, samen met haar dochter Iluna, een eigen ‘natuurlijke make-upbox’ op de markt. Dat doet ze met Caroline Rigo van Café Beauté in Hasselt en Knokke. “Ja, we hebben alles op voorhand getest.”
 2. Pittige flamencomuziek en het betere handdoekenwerk: zo gaat Hortencia Hernandez te werk als Belgisch kampioen ‘sauna opgieten’
  Play

  Pittige flamencomu­ziek en het betere handdoeken­werk: zo gaat Hortencia Hernandez te werk als Belgisch kampioen ‘sauna opgieten’

  Hortencia Hernandez uit Maasmechelen is een jaar geleden gestart bij Elaisa Wellness als receptioniste, tot ze de smaak van het sauna opgieten te pakken kreeg. Nu mag ze zichzelf Belgisch kampioen ‘sauna opgieten’ noemen. “Dat de gasten ervan kunnen genieten. Dat ik ze zie lachen en dat ze mij complimentjes geven erna, dat ze het heel fijn vonden, dat brengt mij wel voldoening”, vertelt Hortencia aan VTM NIEUWS.