Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Karolien Coenen

Herexamens? Cultuurcentrum Maasmechelen opent opnieuw de deuren voor studenten

MaasmechelenHeb je examens en ben je op zoek naar een plek waar je rustig kunt studeren of aan je thesis kunt werken? Cultuurcentrum Maasmechelen opent opnieuw zijn BLOKBAR voor studenten die op zoek zijn naar een rustige studieplek met voldoende ruimte, wifi en stopcontacten. 

 1. Echtgenoot, oom en schoonvader veroordeeld tot 6 maanden cel na vechtpartij: “Plooien zijn intussen gladgestreken”
  Maasmechelen

  Echtgenoot, oom en schoonva­der veroor­deeld tot 6 maanden cel na vechtpar­tij: “Plooien zijn intussen gladgestre­ken”

  Een 39-jarige slager uit Maasmechelen is veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden met uitstel omdat hij op 19 juni 2020 zijn echtgenote hard aanpakte en bij de keel greep. Ook de oom en de vader van de vrouw, die enkele dagen later naar de woning van het koppel trokken en het met de man aan de stok kregen, zijn veroordeeld tot 6 maanden cel. “Dat de partijen zich kort nadien verzoend hebben, heeft geen invloed op de schuldvraag”, oordeelde de strafrechter.
 2. Mobiele klimaatexpo reist van Hasseltse speelplaats naar speelplaats: “Niet alle leerlingen praten thuis over het klimaat, dus wordt dit een missie van onze school”
  PREMIUM
  Hasselt

  Mobiele klimaatex­po reist van Hasseltse speel­plaats naar speel­plaats: “Niet alle leerlingen praten thuis over het klimaat, dus wordt dit een missie van onze school”

  Bijleren over de klimaatverandering én oplossingen aanreiken: dat is het doel van de nieuwe, mobiele klimaatexpo die vanaf vandaag op de speelplaats van Kindsheid Jesu in Hasselt staat. De stad sloeg hiervoor de handen in elkaar met Grootouders voor het Klimaat Limburg om de klimaatverandering in de wereld, maar ook op lokaal vlak bespreekbaar te maken.
 3. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.